מתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות

צנצנת עוגיות במטבח שמחכה בסבלנות לשעת התה של אחרי צהריים תמיד תזכיר את בית הילדות

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגיות שוקולד צ'יפס
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
30-40 עוגיות

בעת הכנת עוגיות חשוב לנפות היטב את הקמח הלבן. מומלץ להשתמש בקמח ייעודי לעוגות או לעוגיות שבו רמת הגלוטן נמוכה. לאחר הוספת הקמח מערבבים מעט מאוד את הבצק, כדי שלא ישתחרר גלוטן ויהפוך את העוגייה לדחוסה.

לאחר הכנת הבצק חשוב לקרר אותו, כדי שמלאכת עיצוב הצורות תהיה קלה וסימטרית. לאחר עיצובן של העוגיות, ככדורים, כחיתוכיות או כגלילות, חשוב להקפיא אותן כשהן כבר מונחות בתבנית, כדי שלא יאבדו את צורתן בזמן האפייה. לאחר הוצאתן מהתנור משאירים אותן בתבנית עד צינון. מאחסנים במקום מוצל, בכלי סגור הרמטית.

רכיבים

  • 230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר חום כהה

  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן

  • 2 ביצים

  • 325 גרם קמח

  • חצי כפית מלח

  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה

  • 300 גרם שוקולד צ'יפס, או שוקולד מריר קצוץ

הוראות הכנה

בקערה של מערבל חשמלי, מערבלים במהירות בינונית את החמאה ושני סוגי הסוכר כ-10 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות.

מוסיפים ביצה אחר ביצה, מערבלים. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, מערבלים מעט. מוסיפים את השוקולד, מערבבים ידנית. צרים כדורים בגודל חלמון ביצה, משטחים מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים 12 דקות לקבלת עוגיות רכות ו-15 דקות לקבלת עוגיות פריכות. מצננים בתבנית לפני ששולפים לרשת צינון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ