מתכון |

פנקייק תירס וחלב מרוכז

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
פנקייק תירס וחלב מרוכז
צילום: לימור לניאדו תירוש

תגיות:

  • כוס (140 גרם) קמח מנופה
  • כף אבקת אפייה
  • חצי כפית מלח
  • 70 גרם חמאה
  • 180 גרם (150 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
  • 2 ביצים
  • 200 מ"ל חלב
  • 2-3 קלחי תירס פרוסים לעיגולים דקים או 2 כוסות גרגירי תירס טריים

מערבבים את החומרים היבשים בקערה. ממיסים חמאה עם חלב מרוכז במיקרוגל או בסיר קטן, מורידים מהאש. מוסיפים חלב ומערבבים. בעזרת מטרפה ידנית, טורפים ביצים למשך 2 דקות, מוסיפים את תערובת החלב פנימה תוך כדי טריפה.

מוסיפים את תערובת היבשים פנימה. מערבבים מעט. משהים לחצי שעה במקרר. אם התערובת הסמיכה יתר על המידה, אפשר להוסיף מעט חלב.

מחממים מחבת קטנה (עדיף טפלון) מעל להבה בינונית. משמנים מעט בעזרת נייר סופג טבול במעט שמן. בזמן הכנת הפנקייקים, יש לחזור על פעולת השימון רק במידת הצורך. ברוב המקרים אין צורך כלל.

יוצקים כף גדולה מהבלילה למחבת החמה, מניחים מעל הבלילה שלושה עיגולי תירס או מפזרים כף גרגירי תירס. מטגנים למשך דקה או יותר ועד שהבצק מעלה בועות קטנות. הופכים בעזרת מרית. מטגנים למשך דקה נוספת. ברוב הפעמים הפנקייקים הראשונים יוצאים פחות טובים מאלה האחרונים. מגישים עם סירופ מייפל ומעט חמאה מומסת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ