פנקייק תירס וחלב מרוכז - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פנקייק תירס וחלב מרוכז

דרגת קושי: קל
פנקייק תירס וחלב מרוכז
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

כוס (140 גרם) קמח מנופה

כף אבקת אפייה
חצי כפית מלח
70 גרם חמאה
180 גרם (150 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
2 ביצים
200 מ"ל חלב
2-3 קלחי תירס פרוסים לעיגולים דקים או 2 כוסות גרגירי תירס טריים

הוראות הכנה

מערבבים את החומרים היבשים בקערה. ממיסים חמאה עם חלב מרוכז במיקרוגל או בסיר קטן, מורידים מהאש. מוסיפים חלב ומערבבים. בעזרת מטרפה ידנית, טורפים ביצים למשך 2 דקות, מוסיפים את תערובת החלב פנימה תוך כדי טריפה.

מוסיפים את תערובת היבשים פנימה. מערבבים מעט. משהים לחצי שעה במקרר. אם התערובת הסמיכה יתר על המידה, אפשר להוסיף מעט חלב.

מחממים מחבת קטנה (עדיף טפלון) מעל להבה בינונית. משמנים מעט בעזרת נייר סופג טבול במעט שמן. בזמן הכנת הפנקייקים, יש לחזור על פעולת השימון רק במידת הצורך. ברוב המקרים אין צורך כלל.

יוצקים כף גדולה מהבלילה למחבת החמה, מניחים מעל הבלילה שלושה עיגולי תירס או מפזרים כף גרגירי תירס. מטגנים למשך דקה או יותר ועד שהבצק מעלה בועות קטנות. הופכים בעזרת מרית. מטגנים למשך דקה נוספת. ברוב הפעמים הפנקייקים הראשונים יוצאים פחות טובים מאלה האחרונים. מגישים עם סירופ מייפל ומעט חמאה מומסת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות