מתכון |

ממתק תאילנדי של טפיוקה וחלב קוקוס

בין עוגה קלילה לעוגיה מתוקה - הממתק התאילנדי שכדאי לסיים איתו את הארוחה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-30 יחידות קטנות
צילום: לימור לניאדו תירוש

תגיות:

רכיבים

  • שליש כוס טפיוקה
  • חצי כוס (70 גרם) קמח מנופה
  • רבע כפית שמרים יבשים
  • רבע כפית מלח
  • ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • שליש כוס (80 מ"ל) חלב קוקוס
  • רבע כוס (60 מ"ל70 / גרם) חלב מרוכז ממותק
  • כפית גרידת לימון

להגשה:

  • אבקת סוכר
  • שבבי קוקוס

הוראות הכנה

מרתיחים בסיר גדול ליטר וחצי מים. מבשלים את הטפיוקה תוך ערבוב מתמיד, עשר דקות או עד שכדורי הטפיוקה שקופים למחצה.

מסננים ומשרים במי קרח במסננת בתוך קערה.

מערבבים בקערה את היבשים.

בקערה נוספת טורפים את הביצה בעזרת מטרפה ידנית, מוסיפים תוך כדי טריפה גרידת לימון, סוכר, חלב קוקוס וחלב מרוכז.

מוסיפים את תערובת היבשים וטפיוקה מסוננת.

משהים במקרר לחצי שעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. ממלאים תבנית סיליקון עם שקעים קטנים בבצק הנוזלי ואופים למשך 15 דקות.

מגישים עם אבקת סוכר וקוקוס. ילדים אוהבים עם סירופ מייפל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ