ביסקוטי שקדים, לימון ושוקולד לבן - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ביסקוטי שקדים, לימון ושוקולד לבן

מכיוון שבבצק אין שומן, הביסקוטי הללו יוצאים מעט גדולים מהרגיל. השילוב של מיץ וגרידת לימון ושוקולד לבן נפלא

דרגת קושי: קל
ביסקוטי שוקולד לבן בצנצנת
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

כוס + 2 כפות (160 ג') קמח כוסמין לבן או קמח לבן

חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתייה
קורט מלח
100 גרם שוקולד לבן קצוץ לקוביות קטנות
70 גרם שקדים מולבנים שלמים חצויים לאורכם, או שקדים טבעיים מושרים במים רותחים לחצי שעה, קלופים וחצויים
גרידת לימון
חצי כוס (100 ג') סוכר קנים
1 ביצה
2 חלמונים
כף מיץ לימון

להברשה:

2 כפות לימון

כף אבקת סוכר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מנפים קמח עם כל החומרים היבשים. מוסיפים שוקולד לבן קצוץ, שקדים וגרידת לימון. מערבבים קלות.

מקציפים בקערת המערבל ביצה, חלמונים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח ולבן. מוסיפים ידנית, בתנועות קיפול, כף מיץ לימון ואת תערובת הקמח.

מרטיבים את הידיים, מנערים אותן ואוספים את הבצק מהקערה בשתי פעמים, מכיוון שהבצק עדין. מחברים את החלקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבדים לצורת כיכר. ממשיכים בסבלנות, עם ידיים לחות, ליצור כיכר ארוכה וצרה (כ-5-6 ס"מ). אופים חצי שעה.

בקערה קטנה מערבבים היטב מיץ לימון ואבקת סוכר. מברישים את הכיכר החמה בתערובת עד ספיגת כל הנוזל בכיכר. מצננים שעה בטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ל-160 מעלות. בעזרת סכין משוננת פורסים את הכיכר לפרוסות דקות. מניחים אותן בשכיבה בתבנית אפייה. אופים 10 דקות הופכים לצדן השני ואופים עוד 10 דקות. מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות