מתכון: פאי אגוזים קלאסי - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פאי אגוזים קלאסי

מתכון קלאסי לפאי אגוזים עשיר ומושחת של השף דיוויד לוי

דרגת קושי: קל
אנטולי מיכאלו
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

2 כוסות (300 גרם) קמח

200 גרם חמאה
1/3 כוס + 1 כף (100 גרם) סוכר
1 ביצה
1 כף מים
קורט מלח

למילוי:

חצי כוס (300 גרם) סוכר

2 כפות מים
70 גרם חמאה
חצי כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
שתי כוסות ורבע (350 גרם) אגוזי מלך
1 כוס (150 גרם) פקאן
1/3 כוס (50 גרם) אגוזי לוז קלופים

לאפייה:

רצועות בצק

ביצה טרופה
כף שומשום

הוראות הכנה

בקערת מעבד מזון מערבבים את חומרי הבצק עד קבלת בצק אחיד.

עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים למשך שעה במקרר.

מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק ומרפדים תבנית פאי משומנת, רצוי עם תחתית נשלפת, בקוטר 28 ס"מ ומחממים בינתיים את התנור ל-170 מעלות.

מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים מעל אורז שמהווה כמשקולת בלבד.

אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.

מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה עם משקולת האורז ומצננים את הבצק.

 

הכנת המילוי

בסיר כבד ממיסים את הסוכר עם המים לקבלת קרמל. מוסיפים את החמאה והשמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים תוך בחישה עד שכל הסוכר נמס. מוסיפים את האגוזים ומבשלים כשתי דקות.

ההרכבה

שוטחים את המלית בתבנית. מרדדים את שאריות הבצק לרצועות צרות וארוכות ומקשטים את העוגה בצורת שתי וערב על המילוי.

מברישים את הבצק בביצה ומפזרים מעל את השומשום.

אופים כחצי שעה.

מצננים ומגישים עם כדור גלידה רצוי בטעם טופי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות