מתכון: פאי אגוזים קלאסי

מתכון קלאסי לפאי אגוזים עשיר ומושחת של השף דיוויד לוי

דיוויד לוי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דיוויד לוי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

תגיות:

רכיבים

  • 2 כוסות (300 גרם) קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 1/3 כוס + 1 כף (100 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כף מים
  • קורט מלח
  • חצי כוס (300 גרם) סוכר
  • 2 כפות מים
  • 70 גרם חמאה
  • חצי כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
  • שתי כוסות ורבע (350 גרם) אגוזי מלך
  • 1 כוס (150 גרם) פקאן
  • 1/3 כוס (50 גרם) אגוזי לוז קלופים
  • רצועות בצק
  • ביצה טרופה
  • כף שומשום

הוראות הכנה

בקערת מעבד מזון מערבבים את חומרי הבצק עד קבלת בצק אחיד.

עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים למשך שעה במקרר.

מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק ומרפדים תבנית פאי משומנת, רצוי עם תחתית נשלפת, בקוטר 28 ס"מ ומחממים בינתיים את התנור ל-170 מעלות.

מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים מעל אורז שמהווה כמשקולת בלבד.

אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.

מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה עם משקולת האורז ומצננים את הבצק.

בסיר כבד ממיסים את הסוכר עם המים לקבלת קרמל. מוסיפים את החמאה והשמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים תוך בחישה עד שכל הסוכר נמס. מוסיפים את האגוזים ומבשלים כשתי דקות.

שוטחים את המלית בתבנית. מרדדים את שאריות הבצק לרצועות צרות וארוכות ומקשטים את העוגה בצורת שתי וערב על המילוי.

מברישים את הבצק בביצה ומפזרים מעל את השומשום.

אופים כחצי שעה.

מצננים ומגישים עם כדור גלידה רצוי בטעם טופי.

תגובות