מתכון: ניו יורק צ'יז קייק

עוגת גבינה ניו יורקית קלאסית עם בצק מביסקוויטים ומלית עשירה. מניחים ללילה במקרר. מפזרים מעל פירורים או פירות יער

ענר צלאל, קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ענר צלאל, קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(7)
דרגת קושי:בינוני
אלגנטית. דלאלצילום: באדיבות המקום

רכיבים

לבסיס:

  • 200 גרם עוגיות יבשות מקמח מלא או עוגיות שיבולת שועל
  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 500 גרם גבינת שמנת עם לפחות 30% שומן
  • 85 גרם סוכר (6 כפות)
  • 15 גרם קמח (1 כף)
  • ביצה גדולה
  • 1 חלמון
  • 30 מ"ל שמנת מתוקה (2 כפות)
  • פירורים של בצק פריך או פירות יער

הוראות הכנה

טוחנים את הביסקוויטים עם החמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים גסים. משטחים את הבצק על בסיס תבנית בקוטר 24 ס"מ. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב עמוק.

במערבל עם וו גיטרה מערבבים באטיות גבינה וסוכר. מוסיפים קמח, ביצים ושמנת. מוזגים על הבצק האפוי. אופים שוב כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות, עד שהעוגה כמעט יציבה לגמרי.

מניחים ללילה במקרר. מפזרים מעל פירורים או פירות יער.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ