מתכון

הכנאפה המיתולוגית של דיאנא

יש הרבה סיבות להגיע לנצרת, אחת מהן היא הכנאפה של דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא

דוחול ספאדי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דוחול ספאדי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
כנאפה

רכיבים

  • 300 גרם אטריות כנאפה / קדאיף
  • 100 גרם חמאה או סמנה בלדי
  • 250 גרם גבינת עזים ערבית ממותקת (נטולת מלח)
  • מחבת בקוטר 32 ס"מ

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר כוס מים
  • כמה טיפות של מי זהר או מי ורדים לפי הטעם

הוראות הכנה

בסיר בישול מוסיפים מים וסוכר להרתחה על אש בינונית עד להסמכה של הסירופ ומכבים את האש.

להכנת הכנאפה:

ממיסים חמאה במחבת. מפזרים את האטריות במחבת בשכבה אחידה ודקה, מפזרים מעל את הגבינה בנדיבות.

שמים על אש נמוכה וכל הזמן מסובבים את המחבת כדי שהאטריות ישחימו באותה מידה. יש לבדוק את הכנאפה באמצעות סכין חדה.

ממשיכים בבישול עד להשחמה. הופכים את תכולת המחבת לצלחת הגשה רחבה שתתאים למחבת.

מפזרים את הסירופ. מפזרים פיסטוקים טחונים ומגישים חם.

תגובות