מתכון: מוס שוקולד טבעוני עם מרכיב סודי
בלי קצפות, בלי הרים של חמאה ובלי ביצים - מוס שוקולד מענג עם אבוקדו. כן, ואל תפספסו את הטיפ החשוב בסוף המתכון

שימו לב, קקאו איכותי הוא אינו מתוק ואף מריר. כדאי לשחק מעט עם הכמויות על מנת למנוע מהמתכון להיות מריר מדי. על כן כדאי לטעום ולתקן את הכמויות הקקאו על פי הטעם.
רכיבים
50 גרם שוקולד מריר איכותי
2 אבוקדו בשלים למחצה
1 כף שמן קוקוס
1/3 כוס אבקת קקאו או אבקת חרובים
2 תמרים מג'הול
1/3 כוס אגבה (ניתן לשחק עם המתיקות)
מעט תמצית וניל
3/4 כוס משקה שקדים (או תחליב חלב אחר)
1/2 כפית נס קפה או תחליף (מעניק טעם של מוקה, לא חובה)
הוראות הכנה
ממיסים שוקולד מריר בבאן מארי (בכלי זכוכית מעל סיר מים רותחים או במיקרוגל), מכניסים את שאר החומרים לפי הסדר למעבד מזון ומעבדים עד ליצירת בלילה הומוגנית במרקמה. מקפלים את הבלילה לשוקולד המומס. מעבירים לקירור לפחות ל-3 שעות.
טיפ חשוב: מומלץ להשתמש באבוקדו חצי בשל. היות והבשלות מעניקה לו טעם עז. לעומת זאת כשהוא חצי בוסר, טעמו עדין ואינו משפיע על המוס.