מתכון: מוס שוקולד טבעוני עם מרכיב סודי

בלי קצפות, בלי הרים של חמאה ובלי ביצים - מוס שוקולד מענג עם אבוקדו. כן, ואל תפספסו את הטיפ החשוב בסוף המתכון

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מוס שוקולד ואבוקדו
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
ארבע מנות
זמן בישול:
20 דקות

רכיבים

  • 50 גרם שוקולד מריר איכותי

  • 2 אבוקדו בשלים למחצה

  • 1 כף שמן קוקוס

  • 1/3 כוס אבקת קקאו או אבקת חרובים

  • 2 תמרים מג'הול

  • 1/3 כוס אגבה (ניתן לשחק עם המתיקות)

  • מעט תמצית וניל

  • 3/4 כוס משקה שקדים (או תחליב חלב אחר)

  • 1/2 כפית נס קפה או תחליף (מעניק טעם של מוקה, לא חובה)

הוראות הכנה

ממיסים שוקולד מריר בבאן מארי (בכלי זכוכית מעל סיר מים רותחים או במיקרוגל),  מכניסים את שאר החומרים לפי הסדר למעבד מזון ומעבדים עד ליצירת בלילה הומוגנית במרקמה. מקפלים את הבלילה לשוקולד המומס. מעבירים לקירור לפחות ל-3 שעות.

טיפ חשוב: מומלץ להשתמש באבוקדו חצי בשל. היות והבשלות מעניקה לו טעם עז. לעומת זאת כשהוא חצי בוסר, טעמו עדין ואינו משפיע על המוס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ