מתכון: קלפוטי דובדבנים

הקלפוטי הוא קינוח צרפתי שזמן הכנתו קצר מחמש דקות והוא עומד בכבוד במבחני התענוגות המתוקים. מתכון של השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה (מקונדיטוריית ביסקוטי)

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
3 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
קלפוטי דובדבנים
מעדן שאהוב על ילדים ומבוגרים, קלפוטיצילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 250 גרם דובדבנים טריים מגולענים שלמים (אפשר גם משומרים מסוננים)
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס קמח תופח
  • 2 כפות ליקר שרי
  • גרידה מלימון 1
  • 20 גרם חמאה רכה לשימון הכלי

הוראות הכנה

מפזרים את הדובדבנים בתבנית פיירקס או פורצלן (שאפשר להכניס לתנור).

מערבבים במטרפה את הביצים, החלמון, והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.

מפזרים את התערובת על הדובדבנים.

אופים ב- 170 מעלות למשך 30 דקות עד הזהבה.

מצננים.

מפזרים אבקת סוכר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ