עוגיות שוקולד צ'יפס כוסמין נהדרות
הקונדיטורית מעין קאופמן ממאפיית 'ג'ייקובס' מציעה להפסיק לפחד ולהתחיל לעבוד עם קמח הכוסמין ולא רק ללחמים. הנה המתכון המתוק שלה לעוגיות שוקולד צ'יפס

את העוגיות ניתן לאחסן בכלי סגור הרמטי עד כשבועיים בטמפרטורת החדר.
רכיבים
- 200 גרם חמאה
- 150 גרם (¾ כוס) סוכר לבן
- 200 גרם (כוס) סוכר דמררה
- 2 ביצים בינוניות
- 1 כפית תמצית וניל
- 300 גרם (2 כוסות ורבע) קמח כוסמין מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 300 גרם שוקולד צ'יפס / שוקולד מריר קצוץ
הוראות הכנה
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכרים למשך 5 דקות עד ריכוך (עד למרקם פילינג, לא לקצף).
מוסיפים ביצים ווניל בהדרגה ומערבבים עד שהביצים נבלעות בבלילה.
מוסיפים קמח, אבקות ומלח ומערבבים עד ליצירת בצק רך.
מוסיפים שוקולד ציפס ומערבבים כדקה.
יוצרים גלילים מהמסה ומניחים על גבי נייר אפייה או ניילון נצמד ומקפיאים למינימום של שעתיים (מקסימום חודש). הקירור מאוד חשוב לעוגיות אלו מכיוון שהן מאוד רכות כבצק ולכן הן לא יאפו כראוי בלי קירור מינימלי.
מוציאים את הגלילים ועל קרש חיתוך ובעזרת סכין טובה חותכים למטבעות בעובי ½ ס"מ ומסדרים במרווחים בתבניות האפייה.
בתנור שחומם מראש ב- 170 מעלות, אופים למשך 10-14 דקות עד שהעוגיות יציבות למגע ושזופות (חשוב לשים לב למצבן ולהיזהר מאפיית יתר כדי לשמר על פריכות העוגייה).