מתכון

פונדנט שוקולד אוורירי

אל תפלו בשוקולד: כך מכינים פונדנט עשיר ואוורירי כמו בספרים. הקלאסיקה של מתכוני השוקולד

רוסלה יונה ואמיר פורת, קשף קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פונדנט או סופלה? צילום: תומר אפלבאום
רוסלה יונה ואמיר פורת, קשף קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:25 דקות

רבים נוהגים להתבלבל בין סופלה ופונדנט. השניים הם קינוחים שוקולדיים אהובים, אך בעוד שהפונדנט הוא עשיר ואוורירי הסופלה כבד ודחוס יותר. את הפונדנט ניתן להכין מראש, בעוד שהסופלה דורש תשומת לב ואפייה מיידית של התערובת.

רכיבים

חומרים ל-4 מנות:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 60 גרם סוכר
  • 30 גרם קמח

הוראות הכנה

בסיר קטן, ממיסים את החמאה והשוקולד המריר.

בקערה, מערבבים היטב את הביצים יחד עם החלמונים והסוכר לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.

מוסיפים באיטיות לקערת הביצים את השוקולד והחמאה המומסים. חשוב להקפיד לטרוף תוך כדי על מנת שהשוקולד לא יבשל את הביצים.

מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת מרקם חלק.

מוזגים לכלים אישיים.

אופים בתנור שחומם מראש על 190 מעלות למשך כ- 9 דקות.

תגובות