עוגת קדאיף עם קרם פטיסייר - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת קדאיף עם קרם פטיסייר

עוגה חגיגית ועשירה לא רק במראה אלא גם בטעם

דרגת קושי: קל
עוגת קדאיף עם קרם פטיסייר ופירות יער
סיון דדוש
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חבילת אטריות קדאיף 400-500 גרם מופשרות

150 גרם חמאה מומסת

100 גרם אבקת סוכר

למילוי:

חצי ליטר חלב

1 מקל וניל

4 חלמונים

1 כף קמח לבן או קורנפלור 

100 גרם סוכר

מכל שמנת מתוקה (250 גרם)

הוראות הכנה

מבשלים את מקל הווניל החצוי בחצי ליטר חלב, כשהחלב רותח מסירים מהאש ומניחים לו להתקרר עד שהוא נהיה פושר או בטמפרטורת החדר. מוציאים את מקל הווניל.

בסיר בינוני טורפים (במטרפת יד) 4 חלמונים עם כף קמח וסוכר (ניתן גם לחלק 25 גרם קמח ו-25 גרם קורנפלור).

בהדרגה, תוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב. מניחים את הסיר על אש בינונית ומבשלים תוד כדי ערבוב מתמיד כ-5 דקות עד שמקבלים קרם סמיך וחלק.

בינתיים מקציפים את השמנת מתוקה וכף סוכר ומערבבים עם המילוי. מצננים מעט את הקרם מניחים ניילון נצמד על הקרם ומכניסים למקרר לקירור.

בינתיים מכינים את שערות הקדאיף.

ממיסים את החמאה ושופכים לקדאיף (לאחר שהפרדנו אותם) יחד עם אבקת סוכר ומהדקים לתוך תבנית 24 קוטר ואופים כ25-30 דקות עד להזהבה.

אפשר להכין אותה כתחתית עוגה וגם מעל העוגה. אני אישית שמרתי קצת בצד לקישוט יחד עם פירות יער וכמובן ניתן להוסיף תותים, תאנים, תפוחים וכל פרי אחר שאוהבים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות