מתכון

עוגת קדאיף עם קרם פטיסייר

עוגה חגיגית ועשירה לא רק במראה אלא גם בטעם

סיון דדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סיון דדוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגת קדאיף עם קרם פטיסייר ופירות יער

רכיבים

  • חבילת אטריות קדאיף 400-500 גרם מופשרות
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • למילוי:
  • חצי ליטר חלב
  • 1 מקל וניל
  • 4 חלמונים
  • 1 כף קמח לבן או קורנפלור
  • 100 גרם סוכר
  • מכל שמנת מתוקה (250 גרם)

הוראות הכנה

מבשלים את מקל הווניל החצוי בחצי ליטר חלב, כשהחלב רותח מסירים מהאש ומניחים לו להתקרר עד שהוא נהיה פושר או בטמפרטורת החדר. מוציאים את מקל הווניל.

בסיר בינוני טורפים (במטרפת יד) 4 חלמונים עם כף קמח וסוכר (ניתן גם לחלק 25 גרם קמח ו-25 גרם קורנפלור).

בהדרגה, תוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב. מניחים את הסיר על אש בינונית ומבשלים תוד כדי ערבוב מתמיד כ-5 דקות עד שמקבלים קרם סמיך וחלק.

בינתיים מקציפים את השמנת מתוקה וכף סוכר ומערבבים עם המילוי. מצננים מעט את הקרם מניחים ניילון נצמד על הקרם ומכניסים למקרר לקירור.

בינתיים מכינים את שערות הקדאיף.

ממיסים את החמאה ושופכים לקדאיף (לאחר שהפרדנו אותם) יחד עם אבקת סוכר ומהדקים לתוך תבנית 24 קוטר ואופים כ25-30 דקות עד להזהבה.

אפשר להכין אותה כתחתית עוגה וגם מעל העוגה. אני אישית שמרתי קצת בצד לקישוט יחד עם פירות יער וכמובן ניתן להוסיף תותים, תאנים, תפוחים וכל פרי אחר שאוהבים.

תגובות