מתכון למאפה פירות איטלקי עשיר (קרוסטטה) - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון למאפה פירות איטלקי עשיר (קרוסטטה)

הקרוסטטה היא מאפה פירות איטלקי שמגיע בדרך כלל עם תפוחים, אבל כל פרי אחר מתאים לו בדיוק רב. השף-קונדיטורית סאני דרעי משדרגת את המתכון למאפה שאי אפשר להפסיק לאכול

דרגת קושי: בינוני
דודו בכר

את המאפה הזה הכרתי לפני מספר שנים באיטליה, את הגרסה המקורית שלו אכלתי עם תפוחים וישר התאהבתי. בעבר הייתה לי בעיה מאוד רצינית עם אכילת פירות אפויים, בעיקר בגלל הסיבה שתמיד האמנתי שפירות צריכים להיות מוגשים אך ורק בצורתם המקורית והטרייה. מהיום בו טעמתי את המאפה הזה לראשונה - הוא גרם לי לחשוב אחרת, ויותר מזה- אפילו להעיז ולקחת את זה כמה צעדים קדימה ולשחק עם כל מיני סוגים של פירות במקום התפוחים. גיליתי שעם 99% מהפירות המאפה הזה יוצא היסטרי.

בכדי להכין את המאפה הזה, אני ממליצה לקנות בצק עלים אך ורק על בסיס חמאה, על מנת לקבל מאפה עשיר וטעים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 ק"ג בצק עלים (חבילה)

מעט סוכר לבן וקמח לרידוד

150 גרם חמאה מומסת

100 גרם סוכר חום דמררה

פירות פרוסים/חתוכים (למשל: תפוחים, אגסים, נקטרינות, תאנים, שזיפים ומה שבעונה)

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-190 מעלות.

בדרך כלל, בצק העלים הקנוי מגיע מרודד, כך שכל מה שצריך זה לפרוס אותו על מעט קמח, לפזר עליו סוכר ולרדד אותו עוד קצת רק כדי להחדיר אליו את הסוכר.

לאחר מכן, חותכים את הבצק למלבנים שווים (4X11) ומניחים אותם על תבנית אפייה עם נייר.

אני השתמשתי בשני סוגים של פירות שעוד אפשר למצוא בשוק, אבל אפשר לחזור למתכון המקורי עם תפוחים או כל פרי אחר שאוהבים ונמצא כעת בעונתו. צורת החיתוך באמת לא משנה, העיקר שלא יהיה גס מדי וישמרו שולי בצק מכל הצדדים.

לאחר הנחת הפירות על הבצק, מורחים חמאה מומסת מעל הכל ומפזרים סוכר חום. שימו לב - לא לפספס את השוליים, זה חשוב מאוד.

מכניסים לתנור למשך 10-12 דקות, עד שהמאפה זהוב וקריספי.

כדאי להגיש חמים עם גלידה וניל בצד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות