מתכון

קינוח שכבות פסיפלורה וקרם מסקרפונה

קינוח קליל וטעים שאפשר תמיד לשחק עם המרכיבים המרכזיים שבו בהתאם לעונה או לפרי שאוהבים

סאני דרעי, שף-קונדיטורית אורחת
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סאני דרעי, שף-קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4 כוסות
כוסות פסיפלורה וקרם מסקרפונה

רכיבים

חומרים לקראנץ' פאייטה :

  • 100 גרם שבבי פאייטה (מעין וופל)
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם מחית אגוזי לוז פרלינה

מרכיבים לקרם מסקרפונה:

  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 500 גרם קרם מסקרפונה
  • 125 גרם אבקת סוכר

חומרים לקרם פסיפלורה:

  • 180 גרם חמאה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם מחית/ מיץ פסיפלורה

הרכבת הקינוח:

  • לשלב זה יש צורך ב-4 פסיפלורות טריות
  • 3 ביצים
  • 4 גרם ג'לטין

הוראות הכנה

קראנץ' פאייטה :

מניחים בקערה את שבבי הפאייטה ומחית הלוז וממיסים את השוקולד הלבן. כאשר השוקולד מומס, שופכים אותו על שאר החומרים ומערבבים עד שכל המסה אחידה. שומרים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.

קרם מסקרפונה:

מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצף יציב. כאשר הקצף יציב, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה, עד לקבלת קצף חזק ויציב. מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר עד לשימוש.

קרם פסיפלורה:

שמים את כל המרכיבים, מלבד הג'לטין, יחד בקערה מעל סיר עם מים (בן מארי) ומערבבים באופן תמידי עד שהמסה מסמיכה, בערך 7-10 דקות. כאשר המסה סמיכה, מסננים, מוסיפים את הג'לטין ומעבירים לקירור למשך הלילה.

הרכבת הקינוח:

לשלב זה יש צורך ב-4 פסיפלורות טריות

בתחתית הכוס מניחים שכבה יפה של קראנץ' פרלינה, לאחר מכן מזלפים שכבה של קרם מסקרפונה ולבסוף מזלפים שכבה של קרם פסיפלורה.

מעל כל כוס שופכים את מיץ הפסיפלורה הטרייה ומגישים.

תגובות