עוגת תפוזים מנצחת של קרין גורן - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת תפוזים מנצחת של קרין גורן

עוגה בחושה סופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ'יק - פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור. מתכון נוסטלגי של עוגה קרין גורן מתוך הספר "אם לסבתא היה מיקסר"

דרגת קושי: קל
דניאל לילה, מתוך הספר
8תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

4 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)

1 כוס שמן (240 מ"ל)

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)

1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

להרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים):

1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל)

להגשה:

אבקת סוכר  

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.

בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.

משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.

רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס מיץ תפוזים בעזרת כף, באופן אחיד. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות