מתכון

עוגת פלודן קלאסית

מקור עוגת הפלודן הוא מימי האימפריה האוסטרו-הונגרית, כשלכל משפחה היתה הגרסה שלה למתכון. המשותף לכל הגרסאות הוא שהיו מכינים את הפלודן רק באירועים מיוחדים ובחגים. מתכון הפעם הוא בגרסה הביתית של אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית 20*30
פלודן

רכיבים

בצק שמרים לפלודן

  • 3 ביצים
  • 360 גרם (כוס ושלושת רבע) סוכר
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 500 גרם קמח
  • 3 גרם (כפית) אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 3 גרם (כפית) שמרים יבשים
  • גרידה מחצי לימון
  • 30 גרם (2 כפות) חלב
  • 5 גרם (כפית) זרעי אניס

מלית אגוזים:

  • 50 גרם (3 כפות) שמנת מתוקה
  • 40 גרם (2 כפות) דבש
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם (כוס) אגוזי לוז
  • 100 גרם (כוס) שקדים גרוסים
  • 100 גרם (כוס) אגוזי מלך גרוסים
  • קורט מלח

מלית פרג:

  • 100 מ"ל (חצי כוס) חלב
  • 150 גרם (2 כוסות) פרג טחון
  • 120 גרם (שליש כוס) דבש
  • 50 גרם (חצי כוס) אגוזי מלך
  • 50 גרם (חצי כוס) צימוקים
  • גרידה מחצי תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם חמאה

הוראות הכנה

הבצק:

מקציפים בקערת מיקסר עם מטרפה את הביצים והסוכר במהירות בינונית במשך 10 דקות.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים חמאה רכה ומעבדים במשך דקה נוספת.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, מלח, והשמרים היבשים. ומעבדים עד קבלת בצק אחיד.

מוסיפים את החלב וגרידת הלימון בהדרגה, תוך עיבוד הבצק עד קבלת בצק אחיד- כ- 2 דקות נוספות

מחלקים את הבצק ל 3 חלקים של 400 גרם בקירוב.

מעבירים למקרר למשך כשעה.

מרדדים כל חלק לעלה בעובי 3 מ"מ

מלית האגוזים:

בסיר, מבשלים מבשלים סוכר, דבש, ושמנת. מביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומוסיפים אגוזים, חמאה ומלח

מבשלים כ- 2 דקות  על אש נמוכה ומקררים את המלית עד שתתמצק.

מלית פרג:

מביאים את החלב לרתיחה עדינה.  מוסיפים את הפרג. מערבבים עד שהחלב נספג בו.
מנמיכים את האש ומוסיפים את הדבש, אגוזים, צימוקים, גרידת תפוז ותמצית וניל וחמאה. מבשלים על אש נמוכה 15 דקות.

הרכבת המנה:

על שכבת בצק מפזרים את מלית האגוזים

מניחים את השכבה השניה של הבצק ומורחים עליו את מילוי הפרג

מניחים את השכבה השלישית של הבצק ומפזרים מעליה את זרעי האניס (לא חובה)

מתפיחים את העוגה  3 שעות בטמפרטורת חדר

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ-40 דקות.

תגובות