מתכון

עוגיות מדלן

המדלן היא עוגיית ספוג חמאתית ולימונית בצורת קונכייה הנחשבת לבכירת העוגיות הצרפתיות. מתכון קל ופשוט של השף קונדיטור תומר כבירי מבית הספר 'בישולים'

תומר כבירי, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מדלן
תומר כבירי, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:30 יחידות

אם עוגיות היו יכולות לקבל את פרס נובל לספרות, אין ספק שהמדלן כבר הייתה עולה על טיסה מיוחדת לשטוקהולם. אחרי הכל, היא העוגייה שפותחת את הרומן המודרני הגדול של המאה העשרים, "בעקבות הזמן האבוד" של מרסל פרוסט, כשהמספר, שמנסה שוב ושוב להיזכר במהות האמיתית של העבר, נוגס בשעת תה אגבית בעוגיית מדלן ולפתע הטעם, הריח, החושניות של העוגייה הצנועה הזו – עוגת ספוג חמאתית ולימונית בצורת קונכיית סן-ז'אק – כל אלה מעלים מתהום הנשייה את מלוא עוצמת תחושותיו וזיכרונות ילדותו.

המדלן טיפוסית לעיר קומרסי שבצפון-מזרח צרפת, שם התגוררה במאה ה-18 מדלן פומייה , משרתתו של אציל מקומי שהכינה את העוגיות למלך הפולני דאז, סטניסלאב לשצ'ינסקי, והפידבק המלכותי ככל הנראה השיג לפומייה תהילת עולם. מה שטוב למלך פולין ולגדול הסופרים של המאה העשרים כנראה יהיה טוב גם לנו; אם עוגיות המדלן שתכינו לפי המתכון לא יזכירו לכם את ילדותכם, אני מקווה שהן לכל הפחות יצאו טעימות.

רכיבים

  • 200 גרם ביצים
  • 170 גרם סוכר
  • 1 גרם מלח
  • 10 גרם דבש
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 180 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • גרידת לימון

הוראות הכנה

ממיסים את החמאה ומצננים עד לטמפרטורת החדר.

מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

טורפים יחד את הביצים והדבש. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח.

מוסיפים בהדרגה את החמאה המומסת כשהיא פושרת.

מוסיפים את גרידת הלימון.

מקררים לילה במקרר.

מזלפים לתבניות מדליין ואופים ב 160-170 כ- 10 דקות.

תגובות