מוס שוקולד ברבן של "פונדק דה לוקס"

מוס שוקולד מושחת בחמישה מרכיבים בלבד ובהשראה אמריקאית, עם טוויסט הטמון בברבן. השף עופר שטאובר מפונדק דה לוקס מגלה את הסוד לקינוח

עופר שטאובר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עופר שטאובר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות
זמן בישול:30 דקות
מוס שוקולד ברבן
צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

  • כף ברבן
  • 240 גרם שוקולד מריר 70%
  • 130 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 חלמונים
  • 360 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

הוראות הכנה

מחממים 130 גרם שמנת מתוקה בסיר עד לסף רתיחה, שופכים על השוקולד המריר ומערבבים היטב.

מוסיפים את החלמונים (מומלץ לעשות השוואת טמפרטורות) ומיד אחרי זה את הברבן. מערבבים היטב עד לקבלת מסה יציבה.

מקציפים 360 גרם שמנת עד לקבלת קצף יציב ומקפלים לתוך תערובת השוקולד בזהירות עד לקבלת מוס אחיד.

מעבירים לכלים אישיים ושולחים לקירור. רצוי שעתיים לפחות.

ההגשה:

אין ספור אופציות עומדות לפניכם. אפשר למשל עם פירורי בצק פריך או עם אגוזים, פולי קפה גרוסים (מעט), שוקולד מגורר ועוד.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ