מתכון

פאי בננה ושוקולד

אין הרבה שילובים מוצלחים יותר מאשר שוקולד עם בננה והפאי הזה לא רק נראה מלכותי, הוא גם עשיר וטעים. הקונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה (מקונדיטוריית ביסקוטי) עושים קסמים מבננות בשלות

אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פאי בננות ושוקולד
צילום: דודו בכר
אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:8 סועדים
זמן בישול:40 דקות

למתכון הזה ישנם לפחות שלושה יתרונות בולטים: הראשון - בצק פריך חמאתי, השני - בננות מקורמלות, השלישי- מלית שוקולד עשירה. אם רוצים עוד יתרון אזי הוא טמון בציפוי שוקולד. בקיצור, פאי בננות מקורמלות ושוקולד- הרבה שוקולד- כבר אמרנו?

רכיבים

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

    בצק פריך

    • 280 גרם (2 כוסות) קמח
    • 50 גרם (3 כפות) אבקת שקדים
    • 150 גרם חמאה
    • 80 גרם (חצי כוס) סוכר
    • 1 חלמון
    • גרידה מתפוז אחד

    בננות מקורמלות:

    • 2-3 בננות פרוסות עבה
    • חצי כוס סוכר דמררה
    • 40 גרם חמאה חתוכה לקוביות

    מצרכים למלית השוקולד:

    • 250 מ"ל שמנת מתוקה
    • 250 גרם שוקולד מריר
    • 20 גרם חמאה
    • 40 גרם סוכר
    • 2 ביצים

    מצרכים לציפוי הפאי:

    • 100 גרם שוקולד חלב
    • 100 מ"ל שמנת מתוקה
    • ממיסים את השוקולד והשמנת ומצפים את הפאי המצונן.

    הוראות הכנה

    הכנת הבצק:

    מערבבים את כל החומרים במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת מרקם אחיד ומעבירים למקרר לקירור.

    מרדדים את הבצק לתבנית של פאי ומניחים את הקלתית במקרר.

    בינתיים מכינים את הבננות והשוקולד.

    הכנת בננות מקורמלות:

    מניחים מחבת על האש, מפזרים את סוכר הדמררה בשכבה אחידה, מנמיכים מעט את הלהבה וממיסים את הסוכר כ 2-3 דקות.

    מוסיפים את החמאה ומערבבים עם הסוכר למשך 1-2 דקות נוספות.

    מוסיפים את פרוסות הבננה ומערבבים בעדינות 2-3 דקות עד שמקבלות גוון מקורמל.

    הכנת מלית השוקולד:

    בסיר בינוני מביאים את השמנת המתוקה, הסוכר והחמאה לרתיחה.

    את השוקולד שוברים לחתיכות ומניחים בקערה.

    יוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים דקה כדי שהשוקולד יתחיל להינמס ומערבבים עד קבלת מרקם חלק.

    שופכים פנימה תוך כדי ערבוב  את הביצים- אחת אחרי השנייה- ומערבבים למרקם חלק

    מוזגים את המלית על הבננות

    אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ- 10 דקות ומצננים

    תגובות