מתכון לברד פודינג בננה

מה עושים עם שאריות של לחם או חלה ובננה בשלה? קינוח מושחת של ברד פודינג בננה שירפד את הבטן

אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
פודינג בננה
פודינג בננה צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 500 גרם (חצי כיכר) חלה או לחם חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 5 בננות פרוסות דק
  • 150 גרם (כוס) אגוזי פקאן קצוצים גס
  • חמאה לשימון תבנית

בלילה:

  • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
  • 200 מ"ל (כוס) חלב
  • 2 כפות סוכר חום
  • 4 ביצים
  • חצי כוס סירופ מייפל
  • חצי כפית קינמון
  • 2 כפיות תמצית וניל

הוראות הכנה

משמנים את התבנית בחמאה ומרפדים בקוביות החלה או הלחם, מפזרים מעל אגוזים ובננות.

טורפים את כל חומרי הבלילה לתערובת הומוגנית.

מתחילים ליצוק אט אט את הבלילה לתבנית עד כיסוי הלחם, מחכים דקה או שתיים עד שהנוזלים נספגים.

מוזגים את יתרת הנוזלים.

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים עד להזהבה. אם אפיתם בכלים אישיים משך האפייה הוא 15-20 דקות ואם בתבנית גדולה 20-25 דקות. למעוניינים בחריכה ממשית אפשר להמתין עוד כחמש דקות, אבל לוודא שהלחם אינו נשרף.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ