עוגת פירות יבשים של מיקי שמו | עוגה לט"ו בשבט - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לעוגת פירות יבשים של מיקי שמו

האם זה לחם פירות, עוגת דחוסה או עוגייה? השף קונדיטור מיקי שמו מציע את הגרסה שלו לעוגת פירות מיובשים (שטולן) שמתאימה לכל זמן, אבל בעיקר לט"ו בשבט

2 עוגות דרגת קושי: קל
עוגת שטולן
דן לב

העוגה האיטלקית המסורתית של ט"ו בשבט, היא למעשה קרובת משפחה של עוגת חג המולד - השטולן הגרמנית. השטולן מבוססת על שילוב נפלא של אלכוהול ופירות מיובשים ובשביל השלמת הנוסטלגיה היא גם מעוצבת תמיד בתבנית סבתא עם חור באמצע. אני החלטתי לשבור את הקו הזה ועיצבתי אותה ככיכר לחם. טיפ קטן וחשוב לפני שמתחילים לאפות: מומלץ להכניסה לקירור לפני שנשלח אותה לתנור, וזאת כדי שהעוגה תשמור על צורתה. את המתכון המקורי שדרגתי עם גבינת מסקרפונה איכותית, כי אם כבר באיטליה אז איך אפשר בלי מסקרפונה?

למתכונים נוספים לט"ו בשבט

לכל מתכוני העוגות והקינוחים של "הארץ"

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

1/2 1 כוסות פירות מיובשים (משמשים, דבלים, אננס או כל פרי מיובש אחר) חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

1 כוס צימוקים בהירים

120 מ"ל (1/2 כוס) ברנדי/ אמרטו

200 גרם גבינת מסקרפונה

200 גרם סוכר (1 כוס)


70 מ"ל חלב

2 ביצים

1 כף ריבת משמש חלקה

קליפה מגוררת דק מחצי תפוז

420 גרם (3 כוסות) קמח רגיל

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס שקדים לא קלופים

לא חובה: 50 גרם מרציפן חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

לקישוט: אבקת סוכר

הוראות הכנה

משרים פירות יבשים וצימוקים בברנדי כשעה. מסננים היטב, חותכים את הפירות לקוביות.

מערבלים מסקרפונה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ- 2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים ביצים בהדרגה (אחת-אחת) עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים חלב, ריבת משמש וקליפת תפוז ומערבלים.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים כ- 2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מוסיפים אגוזים ושקדים ומערבלים. מוסיפים את המרציפן (לא חובה) ואת הפירות המיובשים המסוננים ומערבלים רק עד לפיזורם בתערובת. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר כשעה להתייצבות.

מעצבים את הבצק על משטח מקומח קלות ל- 2 כיכרות באורך 23 ס"מ ורוחב 7 ס"מ.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

אופים כ- 30 דקות עד הזהבה.

מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד שבוע.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות