מתכוןמתכון

עוגיות שוקולד צ'יפס תפוז

לכל אחד יש את המתכון האהוב עליו לעוגיות שוקולד צ'יפס האמריקאיות. כאן, מוגשת לכם גרסה "תפוזית" לעוגיות שמוסיפה לא רק ארומות אלא גם מרקם ייחודי. מתכון באדיבות הקונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית 'ביסקוטי'

רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:30-40 עוגיות
עוגת שוקולד צ'יפס תפוז

רכיבים

  • 200 חמאה בטמפרטורת חדר
  • 100 (חצי כוס) סוכר לבן
  • 150 (3/4 כוס) סוכר חום כהה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות חלב
  • כפית תמצית וניל
  • כפית תמצית תפוז (להשיג בחנויות המתמחות- לא חובה אבל רצוי מאוד)
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתיה
  • חצי כפית מלח
  • גרידה מתפוז אחד
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס

לקישוט:

  • קליפות תפוזים מסוכרות

הוראות הכנה

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכרים עד קבלת תערובת חלקה ומשחתית.
מוסיפים את הביצים בהדרגה, את החלב והתמציות ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
מערבבים את הגרידה ואת שאר החומרים היבשים ומוסיפים למיקסר. מערבלים עד קבלת תערובת אחידה, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים במשך דקה, עד פיזור שווה של השוקולד צ'יפס בתערובת. מקררים את התערובת למשך כשעה במקרר.
עם כפית או כף (תלוי בגודל העוגיה שרוצים) יוצרים כדורים ומסדרים בתבנית עם רווחים. (העוגיות מתפשטות באפיה).

אם רוצים קישוט תפוזי:

מפזרים רצועות של קליפות תפוזים מסוכרות.
אופים על 180 מעלות בין 15 ל- 20 דקות עד קבלת גוון זהוב.
העוגיות יוצאות מהתנור רכות ויש לצנן אותן לפני האכילה.

תגובות