מתכוןמתכון

עוגת גבינה עם זיגוג של תפוז

במקום לימון: עוגת גבינה עם טוויסט מפתיע ועמוק של תפוז. מתכון של רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית 26
עוגת גבינה וזיגוג תפוז
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

לתחתית ביסקוויטים:

  • 300 גרם ביסקוויטים
  • 80 גרם חמאה
  • גבינה אפויה
  • 5 ביצים
  • 120 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידה מתפוז אחד
  • 2 כפות אינסטנט פודינג
  • 1 גביע  (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 500 גרם גבינת שמנת 30%

לציפוי:

  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף אינסטנט פודינג
  • זיגוג תפוז
  • 3 כפות קונפיטורת תפוז
  • מיץ מתפוז אחד
  • גרידה מתפוז אחד

הוראות הכנה

טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון. ממיסים את החמאה ומערבבים עם הביסקוויטים
מסדרים בתחתית התבנית (קוטר 26)

מכינים את תערובת הגבינה: בקערה רחבה, מערבבים את הביצים והסוכר, מוסיפים אינסטנט פודינג וקורנפלור וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגבינות והשמנת החמוצה וטורפים היטב לתערובת חלקה.

אופים למשך כשעה לתנור שחומם מראש על 140 מעלות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בו למשך שעה נוספת.

בינתיים מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט לקצפת רכה. מורחים על גבי העוגה המצוננת.

מכינים את זיגוג התפוז: ממיסים  במיקרו את כל החומרים במשך דקה עד שהריבה נמסה, מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מקררים חצי שעה בחוץ, ומזגגים את הרוטב על הציפוי.

אופציה נוספת היא כף מהרוטב על כל פרוסה בהגשה

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ