מתכוןמתכון

ביסקוטי שקדים וקליפות תפוז

העוגיות המושלמות ליד כוס הקפה שלכם. מתכון של רוסלה יונה ואמיר פורת, מקונדיטוריית ביסקוטי ששילבו במתכון הקלאסי קליפות הדרים מסוכרות שמעניקות לביסקוטי מעט מרירות מעודנת

רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
ביסקוטי שקדים וקליפת תפוז
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 3 ביצים בינוניות
  • 180 גרם סוכר (1 כוס פחות 2 כפות)
  • גרידה מתפוז אחד
  • תמצית וניל (1 כפית)
  • 250 גרם קמח (כוס ושלושת רבעי)
  • קורט מלח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 150 גרם שקדים שלמים (כוס וחצי)
  • 50 גרם קליפות הדרים מסוכרות (חצי כוס) - אפשר לקנות מוכנות
  • ואפשר להכין לבד

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות
בקערה, מנפים את החומרים היבשים: קמח, מלח וסודה לשתייה.
בקערה נוספת טורפים היטב ביצים, תמצית וניל וגרידת תפוז.
מאחדים את תכולת הקערות. מוסיפים את השקדים וקליפות ההדרים, ולשים היטב למשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
בידיים רטובות יוצרים מהבצק נקניק ואופים למשך 10 דקות.
מקררים היטב על מנת שניתן יהיה לפרוס את הבצק לרצועות דקות.
באמצעות סכין פריסה, פורסים את הנקניק לפרוסות דקות בעובי של חצי ס"מ.
מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים שוב למשך 10-15 דקות על 150 מעלות עד שהפרוסות יבשות לגמרי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ