מתכון לעוגת טופי ותמרים

עוגה בחושה מפתיעה ומנחמת, טובה תמיד ליד התה

נופר צור, קונדיטורית אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נופר צור, קונדיטורית אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגת טופי

רכיבים

  • 160 גרם (3/4 כוס) תמרים בוואקום (או תמרי מג'הול מגולענים)
  • 150 גרם מים רותחים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 90 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום דמררה
  • 2 כפות מולסה כהה (דבשה – ניתן להשיג בחנויות טבע)
  • 2 ביצים בגודל L
  • 175 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 100 מ"ל חלב

לרוטב טופי

  • (אופציונלי):
  • 125 גרם סוכר
  • 25 גרם (1/2 1 כפות) מים
  • 125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • 25 גרם חמאה רכה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקלחת קטנה מניחים את התמרים יחד עם המים הרותחים ותמצית הווניל ומבשלים על אש בינונית עד לריכוך התמרים.

בעזרת מזלג מועכים את התמרים, מכבים את האש ומניחים בצד.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם חלק.

מוסיפים את המולסה יחד עם ביצה אחת ומערבבים לאיחוד.

מוסיפים את הביצה השנייה ומערבבים עד להיטמעותה.

בקערה נפרדת מערבבים בעזרת כף את החומרים היבשים - הקמח, המלח ואבקות ההתפחה.

מוסיפים בבת אחת את תערובת היבשים למיקסר ומפעילים על מהירות נמוכה.
תוך כדי עבודת המיקסר שופכים פנימה את החלב.

מפסיקים לערבב מיד כשהתערובת אחידה.

לתוך התערובת מקפלים ידנית בעזרת לקקן את התמרים (אין בעיה להוסיף את התערובת כשהיא חמה).

שופכים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת עם ספריי שמן.

אופים כ-20 דקות, עד שהעוגה משחימה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ בה יוצא יבש (וריח מתוק ממלא את הבית).

בינתיים מכינים את רוטב הטופי:

בקלחת קטנה מניחים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה (מערבבים בעדינות עד הרתיחה, מרגע שמתחילות להופיע בועות, מפסיקים לערבב! ניתן רק לנענע את הסיר)
מבשלים את הסירופ עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

מחממים מעט את השמנת המתוקה במיקרו.

מנמיכים את האש ועוצרים את בישול הקרמל על ידי הוספת השמנת המתוקה (שחיממנו מעט במיקרו), תוך כדי טריפה (זהירות! התערובת תבעבע ותעלה אדים).

אם הסוכר התגבש מחזירים לאש, תוך זמן קצר הוא יימס שוב.

מוסיפים את קוביות החמאה וטוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת רוטב טופי חלק.

שופכים שתי כפות מהרוטב על העוגה שיצאה מהתנור ומחליקים אותו בעזרת פלטה מדורגת או גב של כף.

ניתן ואף רצוי לאכול את העוגה חמה (על ידי חימום קל של 10 שניות במיקרו), לשפוך מעל את רוטב הטופי ולהניח כדור גלידה וניל.

תגובות