מתכון לעוגיות פריכות ממולאות אגוזים

עוגיות מגולגלות ממולאות באגוזים מושלמות ליד התה

נופר צור, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נופר צור, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

לבצק

  • 550 גרם (4 כוסות פחות כף) קמח
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 חלמון מביצה L
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (חשוב שלא תהיה קרה מדי, מוציאים אותה מהמקרר כחצי שעה לפני שמתחילים בהכנה)
  • 24 גרם (2 כפות) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית

למילוי

  • 1 חלבון מביצה L
  • 250 גרם (1/4 1 כוס) סוכר
  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך טחונים דק
  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז טחונים דק
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית קינמון

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, סוכר, וניל וקוביות חמאה ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת פירורים דקים.

מוסיפים את השמנת המתוקה ומעבדים כמה שפחות, עד לאיחוד וקבלת בצק חלק.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.

הכנת המילוי:

מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומכניסים למקרר עד לשימוש.

הכנת העוגיות:

חוצים את הבצק לשניים ומרדדים כל גוש על משטח מקומח קלות למלבן דק מאוד, יש ליישר את השוליים באמצעות סכין חדה.

בעזרת סכין גלגלת פיצה חותכים את הבצק למשולשים (שבסיסם 5 ס"מ ואורכם 15 ס"מ).

יוצרים מהמילוי שנח במקרר גלילים קטנים ומניחים אותם בבסיס כל משולש.

מגלגלים את המשולש (כמו שמגלגלים קרואסון) ומניחים על מגש המרופד בנייר אפייה במרווחים קטנים האחד מהשני, עם פתח הגלגול כלפי מטה.

בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים כ-20 דקות (העוגיות אינן מקבלות צבע, בודקים אם הן מוכנות לפי התחתית שמשחימה מעט).

מצננים ומאבקים באבקת סוכר לפני ההגשה.

מאחסנים בצנצנת אטומה.

תגובות