מתכון

עוגיות ריבה מגולגלות

עוגיות פריכות שהולכות מצוין ליד הקפה

נופר צור, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נופר צור, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

לבצק

  • 550 גרם (4 כוסות פחות כף) קמח
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 חלמון מביצה L
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (חשוב שלא תהיה קרה מדי, מוציאים אותה מהמקרר כחצי שעה לפני שמתחילים בהכנה)
  • 24 גרם (2 כפות) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית

למילוי

  • 1 צנצנת ריבה שאוהבים. אפשר גם ממרח חלווה
  • 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, סוכר, וניל וקוביות חמאה ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת פירורים דקים.

מוסיפים את השמנת המתוקה ומעבדים כמה שפחות, עד לאיחוד וקבלת בצק חלק.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.

להכנת העוגיות:

חוצים את הבצק לשניים ומרדדים כל גוש למלבן דק מאוד.

מיישרים את השוליים בעזרת גלגלת פיצה.

מורחים על כל מלבן בצק את הריבה ומפזרים מעל אגוזים.

מגלגלים לרולדה וחותכים בעזרת סכין חדה לעוגיות ברוחב 2 ס"מ.

על תבנית המרופדת בנייר אפייה מניחים במרווחים קטנים (העוגיות אינן תופחות).

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות (העוגיות אינן אמורות לקבל צבע, בודקים אם הן מוכנות לפי התחתית שמשחימה מעט).

מצננים על השיש ומאבקים באבקת סוכר.

שומרים בצנצנת אטומה.

תגובות