מתכון

עוגיות ביסקוטי מתובלות

עוגיות שקשה להפסיק לאכול אותן, בעיקר כשהן מוגשות ליד הקפה או ליד תה בסוף היום

נופר צור, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נופר צור, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 2 ביצים בגודל L
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף ממרח לוטוס מרוכך מעט במיקרו
  • 260 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים פרוסים
  • 50 גרם (1/2 כוס) פקאן קצוץ גס
  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • גרידת תפוז
  • 1/4 כפית קינמון

הוראות הכנה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר, הווניל והמלח. מוסיפים את החמאה המומסת ואת ממרח הלוטוס.

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והאגוזים.

מוסיפים את תערובת המרכיבים היבשים בבת אחת לקערת המיקסר ומקפלים ידנית בעזרת לקקן עד לקבלת עיסה אחידה.

מעבירים לקערה ומקררים כרבע שעה במקרר.

בעזרת ידיים רטובות יוצרים 2 גלילים עבים ומניחים על תבנית המרופדת בנייר אפייה או משטח סיליקון ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך  30-35 דקות, עד שהגלילים תפוחים ושחומים.

מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לגלילים להצטנן כחצי שעה.

בעזרת סכין לחם משוננת פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים על רשת אפייה.

מחזירים לתנור, שחומם הפעם ל-150 מעלות, למשך 20-25 דקות.

מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ