סורבה מנגו, ליים ומרווה - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סורבה מנגו, ליים ומרווה

דרגת קושי: קל
סורבה מנגו, ליים ומרווה
דודו בכר

עונת המנגו בשיאה, וזה זמן מושלם לסורבה מנגו. כעת ניתן למצוא את זן המאיה בשיא בשלותו, ולצדו מומלצים זנים כמו קנט ועומר, שהם בעלי ארומה משובחת ואינם סיביים.

גם הליים כבר פה – קליפתו ירוקה וחלקה, הפולפה (ציפה) שלו ירקרקה, הוא חסר גרעינים והארומה שלו מיוחדת, רעננה מאוד ומבושמת. הוא יוסיף גוון מרענן, ירקרק וחמצמץ לסורבה המנגו וישתלב נפלא עם הטוויסט של עלי המרווה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

600 גרם מנגו (מאיה, עומר או קנט) מקולף ומגולען, 6-5 יחידות

180 מ״ל מים מינרליים

40 מ״ל מיץ ליים טרי (מיץ מ-2-1 פירות)

זסט ליים (טרם הסחיטה)  

120 גרם סוכר

60 גרם סירופ גלוקוזה

2 גרם פקטין

8 עלים של מרווה טרייה

הוראות הכנה

בקערה מערבבים את הפקטין עם 2 כפות סוכר.

בסיר מביאים את המים לרתיחה עם עלי מרווה. מסירים מהאש, מסננים את העלים החוצה, מוסיפים את סירופ הגלוקוז ומערבבים היטב עד שמתמוסס במים. תוך כדי ערבוב מוספים את הפקטין.

מעבירים למעבד מזון ומערבלים היטב. מוסיפים את יתרת הסוכר ומעבדים שוב, עד שהתערובת חלקה, אחידה ומעט סמיכה.

מעבירים את התערובת למקפיא למשך כשעה, עד שתגיע לטמפרטורה של מקרר.

בינתיים שוטפים את המנגו, מקלפים ומגלענים.

מעבדים את ליבת הפרי במעבד מזון ומוסיפים את הליים והזסט. בסוף מוסיפים את סירופ הסוכרים.

מעבדים היטב שוב לתערובת חלקה. מומלץ להעביר במסננת.

מקפיאים במקפיא (בהתאם להוראות שצוינו למעלה) או מעבירים למכונת גלידה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות