סורבה שזיף - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סורבה שזיף

דרגת קושי: קל
סורבה שזיף
דודו בכר

בארץ גדלים מספר רב של זני שזיפים, במגוון צבעים, צורות, ריחות וטעמים ועונתם מתפרסת מתחילת מאי ועד סוף אוקטובר. לסורבה מתאים פרי שנקטף בשל מהעץ, והתרכך יפה לאחר הקטיף, בהופכו למעשה לבלון מיץ מלא בריח משכר שמזכיר שילוב של פטל, תותים, סיגליות, אבטיח ואפילו אננס בשל. מומלץ לבחור בזנים היפניים ולהימנע מהשזיף האירופי (שגיב), שהוא חומר גלם אידיאלי לייבוש או לריבות.

בגלל מורכבותו ועדינותו והיותו בעל תכולת פקטין טבעית גבוהה, אני ממליץ להשאיר אותו כמו שהוא, ללא שילובים מתחכמים ולקבל סורבה טהור, שמדבר בעד עצמו.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

700 גרם שזיף כהה, בשל, רך וארומטי מגולען וללא הקליפה (כ-1 ק"ג פרי לפני גלעון, כ-12 שזיפים)

110 מ"ל מים מינרליים

140 גרם סוכר

50 גרם סירופ גלוקוז

2 גרם פקטין

2 גרם חומצת לימון טבעית (מלח לימון) או 20 מ"ל מיץ לימון

הוראות הכנה

בקערה מערבבים את הפקטין עם 2 כפות סוכר.

בסיר מרתיחים את המים עם הגלוקוז ומוסיפים את תערובת הסוכר והפקטין.

מעבירים למעבד מזון ומערבלים היטב את תערובת סירופ הסוכרים. מוסיפים את יתרת הסוכר וחומצת הלימון ומעבדים שוב עד שהתערובת חלקה, הומוגנית ומעט סמיכה (חומצת הלימון מסייעת להשיב לפרי חלק גדול מהחומציות שאיבד בתהליך ההבשלה ומעניקה אפטר טייסט ארוך. מיץ לימון, להבדיל, משנה את הארומה העדינה של השזיף).

מעבירים את התערובת למקפיא למשך כשעה, עד שתגיע לטמפרטורה של מקרר.

בינתיים שוטפים היטב את הפרי ומועכים (מומלץ בעזרת כפפות, בגלל הגלעין החד ומטעמים היגייניים) את תוכנו לתוך קערה, תוך שנפטרים מהקליפה והגלעין.

מעבירים את המחית העסיסית דרך מסננת גסה על מנת להיפטר מחלקים גסים במחית.

מעבדים את ליבת הפרי במעבד מזון ומוסיפים את סירופ הסוכרים.

מקפיאים במקפיא (בהתאם להוראות שצוינו למעלה) או מעבירים למכונת גלידה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות