מתכון

סורבה מלון אננס

איתי רוגוזינסקי, שף גלסייר אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סורבה מלון אננס
צילום: דודו בכר
איתי רוגוזינסקי, שף גלסייר אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

המלון הכתום ניחן בארומות פרחוניות, מתיקות ועסיסיות רבה. לאננס עסיסיות נהדרת וטעם טרופי תוסס, המשלב בין מתיקות לחמצמצות באיזון עדין. החיבור בין שני הפירות מייצר סורבה מרענן להפליא.

רכיבים

  • 320  גרם אננס ישראלי טרי, צהוב, בשל וריחני, מקולף ללא ליבה חתוך לקוביות (אחד גדול או שניים קטנים)
  • 320 גרם מלון כתום, בשל וריחני, מקולף ומגולען, חתוך לקוביות (יחידה אחת )
  • 120 מ"ל מים מינרליים
  • 150 גרם סוכר
  • 70 גרם סירופ גלוקוזה
  • 3 גרם פקטין
  • 15 מ"ל מיץ ליים / לימון טרי

הוראות הכנה

בקערה מערבבים את הפקטין עם 2 כפות סוכר.

בסיר מרתיחים את המים עם הגלוקוז ומוסיפים את תערובת הסוכר והפקטין.

מעבירים למעבד מזון ומערבלים היטב את סירופ הסוכרים. מוסיפים את יתרת הסוכר ומעבדים שוב עד שהתערובת חלקה, הומוגנית ומעט סמיכה.

מעבירים את הסירופ למקפיא למשך כשעה, עד שיגיע לטמפרטורה של מקרר.

במעבד מזון שופכים את הסירופ על קוביות האננס והמלון יחד עם מיץ הלימון.

מעבדים היטב לתערובת חלקה.

מעבירים את המחית דרך מסננת גסה, על מנת להיפטר מחלקים גסים בה.

מקפיאים במקפיא (בהתאם להוראות שצוינו למעלה) או מעבירים למכונת גלידה.

תגובות