מתכון

סורבה נקטרינה בליני

איתי רוגוזינסקי, שף גלסייר אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סורבה נקטרינה בליני
צילום: דודו בכר
איתי רוגוזינסקי, שף גלסייר אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

בליני הוא קוקטייל ונציאני ידוע, המבוסס על יין נתזים ורסק אפרסקים. גרסת הסורבה שלנו ממירה את האפרסקים בנקטרינות רכות וריחניות ואת יין הנתזים ביין לבן יבש.

רכיבים

  • 500 גרם נקטרינות בשלות, רכות וריחניות – מומלץ לשלב זן לבן עם זן צהוב (12-8 יחידות, תלוי בגודל)
  • 180 מ"ל מים מינרליים
  • 150 גרם סוכר
  • 70 גרם סירופ גלוקוזה
  • 3 גרם פקטין
  • 100 מ"ל יין לבן יבש (זן ויוניה אידיאלי. אפשר גם שרדונה או סוביניון בלאן ללא חבית)

הוראות הכנה

בקערה מערבבים את הפקטין עם 2 כפות סוכר.

בסיר מרתיחים את המים עם הגלוקוז ומוסיפים את תערובת הסוכר והפקטין.

מעבירים למעבד מזון ומערבלים היטב את סירופ הסוכרים. מוסיפים את יתרת הסוכר ומעבדים שוב עד שהסירופ חלק, הומוגני ומעט סמיך.

מעבירים את הסירופ למקפיא למשך כשעה, עד שיגיע לטמפרטורה של מקרר.

בינתיים שוטפים את הפרי היטב ומועכים (מומלץ בעזרת כפפות, בגלל הגלעין החד ומטעמים היגייניים) את תוכנו לתוך קערה, תוך שנפטרים מהגלעין ושומרים על הקליפה.

מעבדים את ציפת הפרי במעבד מזון, יחד עם סירופ הסוכרים, לתערובת חלקה.

מוסיפים את היין ומעבדים קצרות בפולס קטן, כדי שיתערבב היטב.

מעבירים את התערובת דרך מסננת גסה על מנת להיפטר מחלקים גסים בה.

מקפיאים במקפיא (בהתאם להוראות שצוינו למעלה) או מעבירים למכונת גלידה.

תגובות