סורבה נקטרינה בליני - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סורבה נקטרינה בליני

דרגת קושי: קל
סורבה נקטרינה בליני
דודו בכר

בליני הוא קוקטייל ונציאני ידוע, המבוסס על יין נתזים ורסק אפרסקים. גרסת הסורבה שלנו ממירה את האפרסקים בנקטרינות רכות וריחניות ואת יין הנתזים ביין לבן יבש.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

500 גרם נקטרינות בשלות, רכות וריחניות – מומלץ לשלב זן לבן עם זן צהוב (12-8 יחידות, תלוי בגודל)

180 מ"ל מים מינרליים

150 גרם סוכר

70 גרם סירופ גלוקוזה

3 גרם פקטין

100 מ"ל יין לבן יבש (זן ויוניה אידיאלי. אפשר גם שרדונה או סוביניון בלאן ללא חבית)

הוראות הכנה

בקערה מערבבים את הפקטין עם 2 כפות סוכר.

בסיר מרתיחים את המים עם הגלוקוז ומוסיפים את תערובת הסוכר והפקטין.

מעבירים למעבד מזון ומערבלים היטב את סירופ הסוכרים. מוסיפים את יתרת הסוכר ומעבדים שוב עד שהסירופ חלק, הומוגני ומעט סמיך.

מעבירים את הסירופ למקפיא למשך כשעה, עד שיגיע לטמפרטורה של מקרר.

בינתיים שוטפים את הפרי היטב ומועכים (מומלץ בעזרת כפפות, בגלל הגלעין החד ומטעמים היגייניים) את תוכנו לתוך קערה, תוך שנפטרים מהגלעין ושומרים על הקליפה.

מעבדים את ציפת הפרי במעבד מזון, יחד עם סירופ הסוכרים, לתערובת חלקה.

מוסיפים את היין ומעבדים קצרות בפולס קטן, כדי שיתערבב היטב.

מעבירים את התערובת דרך מסננת גסה על מנת להיפטר מחלקים גסים בה.

מקפיאים במקפיא (בהתאם להוראות שצוינו למעלה) או מעבירים למכונת גלידה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות