מתכון

עוגת שוקולד פאדג'

עוגת שוקולד מצוינת, בלי יותר מדי משחקים, מהירה להכנה ומבוססת על מוצרים שתמיד יש בבית

רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
עוגת שוקולד פאדג'
צילום: תומר אפלבאום
רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל

אפשר לקרוא לעוגה הזאת עוגת יום הולדת של הרגע האחרון. זוהי עוגת שוקולד מצוינת, בלי יותר מדי משחקים, מהירה להכנה ומבוססת על מוצרים שתמיד יש בבית. הסוד של העוגה נעוץ, תופתעו לשמוע, דווקא בשמנת החמוצה, שמעניקה לה לחות ופאדג'יות.

רכיבים

  • 2 תבניות אינגליש קייק
  • 200 גרם (2 חפיסות) שוקולד מריר
  • 120 גרם חמאה
  • 300 גרם (1.5 כוס) סוכר
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 20 גרם (2 כפות) קורנפלור
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 5 גרם (כפית) מלח

הוראות הכנה

בקערה שוקלים את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרו בפולסים של 30-20 שניות, עד להמסה מוחלטת.

לקערת השוקולד מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבוב.

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים.

מקפלים את החומרים היבשים לתוך קערת השוקולד ומערבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב.

מוזגים את המסה לשתי תבניות אינגליש קייק, עד 3/4 גובה התבנית.

אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות 50-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח.

לקישוט אפשר לפזר מעל אבקת סוכר / שבבי שוקולד.

תגובות