מרקיז - עוגת שוקולד מושחתת - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרקיז - עוגת שוקולד מושחתת

עוגת יום הולדת (ולא רק) שהיא חובה לחובבי השוקולד

דרגת קושי: קל
מרקיז שוקולד
תומר אפלבאום

העוגה המושלמת לחובבי השוקולד המריר: שלוש שכבות שוקולד בעוגה אחת. מרקיז היא עוגה נטולת קמח, עם תחתית מתפצפצת, שכבת מוס עשירה וליטוש שוקולדי מבריק

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 3

רכיבים

לבסיס:

200 גרם (שתי חפיסות) שוקולד מריר

80 גרם חמאה

300 גרם פצפוצי אורז

לעוגה:

200 גרם (שתי חפיסות) שוקולד מריר

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

2 כפות ויסקי

1 כפית תמצית וניל

2 חלבונים

2 חלמונים

60 גרם (רבע כוס) סוכר

לגלסאז' (ציפוי מבריק) שוקולד מריר:

160 מ"ל (3/4 כוס) מים

100 גרם (3/4 כוס) קקאו

250 גרם (כוס ו-3/4) סוכר

150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה

14 גרם (1 שקית) ג'לטין

70 מ"ל מים קרים

הוראות הכנה

הבסיס: בקערה שוקלים את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרו בפולסים של 30-20 שניות, עד להמסה מוחלטת.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את פצפוצי האורז והשוקולד המומס במהירות בינונית, עד שהשוקולד מצפה את כל הפצפוצים.

משטחים בתבנית קפיצית עם שקף ומקררים.

העוגה: בקערה שוקלים את השוקולד והוויסקי וממיסים במיקרו בפולסים של 30-20 שניות, עד להמסה מוחלטת.

מקפלים את החלמונים לתוך תערובת השוקולד, תוך כדי ערבוב מהיר.

בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים והסוכר במהירות גבוהה כ-5 דקות, עד לקבלת קצף יציב.

מקפלים את הקצף לשוקולד עד להיטמעות מוחלטת.

בקערת מיקסר נוספת מקציפים את השמנת ומקפלים אל השוקולד עד לאיחוד מוחלט של המסות.

מוזגים את המסה על תחתית פצפוצי האורז ומקפיאים כשעתיים, עד להתייצבות מוחלטת.

גלסאז': משרים את הג'לטין במים הקרים עד להתייצבות.

בסיר קטן שוקלים את המים, הקקאו והסוכר ומרתיחים.

מוסיפים את השמנת ומרתיחים שוב.

ממיסים את הג'לטין במיקרו כ-30 שניות.

מוסיפים את הג'לטין לסיר, תוך כדי ערבוב מהיר.

מסננים את הגלסאז' ומניחים להתקררות, עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר.

ציפוי העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית הקפיצית.

מסדרים תבנית ומעליה רשת או תבנית מרופדת בנייר אפייה, עם הגבהה קלה בעזרת קופסה או כל כלי אחר.

מניחים את העוגה על הרשת / הכלי הנבחר. מוזגים את הגלסאז' ממרכז העוגה בתנועות סיבוביות כלפי חוץ, עד לציפוי מוחלט של העוגה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות