מתכון

עוגת שוקולד טבעונית

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה שזוכה לציפוי שוקולדי עשיר

רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת שוקולד טבעונית
צילום: תומר אפלבאום
רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל

כי גם הטבעונים שבחבורה יכולים לשיר "אין אין אין חגיגה בלי בלי בלי בלי עוגה". עוגת שוקולד פשוטה (עם אופציה למנות אישיות), שזוכה לציפוי שוקולדי עשיר ואופציית שדרוג נוספת לשכבת טופי קרמל שמזכירה סוכריית טופיפי

רכיבים

לעוגה

  • 200 גרם קמח
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • 25 גרם (2 וחצי כפות) קקאו
  • 200 גרם (2 חפיסות) שוקולד מריר
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 50 מ"ל (רבע כוס) שמן
  • 300 מ"ל (כוס ורבע) חלב סויה וניל
  • 5 גרם (כפית) תמצית וניל
  • 3 גרם (1 קורט) מלח

לגנאש לציפוי

  • 200 גרם (שתי חפיסות) שוקולד מריר
  • 40 גרם מחמאה/מרגרינה
  • 80 (1/3 כוס) מ"ל מים

הוראות הכנה

העוגה: בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים.

בקערה נפרדת שוקלים את השמן והשוקולד וממיסים במיקרו בפולסים של 30-20 שניות עד להמסה מוחלטת.

מערבבים את השוקולד עם החומרים היבשים עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את חלב הסויה ומערבבים עד להיטמעות מוחלטת.

מוזגים לתבנית אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-50-40 עד דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

גנאש: בקערה שוקלים את כל הרכיבים וממיסים במיקרו בפולסים של 30-20 שניות, עד להמסה מוחלטת.

לאחר שהעוגה מצטננת לחלוטין מצפים בגנאש.

מקשטים בסוכריות.

אם מכינים קאפקייקס (ראו בהמשך), טובלים את העוגות בשוקולד המריר ומצפים בסוכריות.

ניתן להכין את העוגה גם במנות אישיות: בתבנית שקעים מסדרים מנג'טים גדולים ומוזגים עד 3/4 גובה המנג'ט.

אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-20 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

טיפ

ניתן לקשט עם רוטב טופי טבעוני:

100 גרם (חצי כוס) סוכר חום בהיר (דמררה)

1/2 כוס קרם קוקוס

אופן ההכנה

בסיר קטן שמים את הרכיבים ומרתיחים. לאחר הרתיחה מבשלים לבשל על אש קטנה כ-10 דקות עד לקבלת מרקם סמיך.

מקררים את הרוטב ומזלפים על רוטב השוקולד.

תגובות