מתכון

עוגת שוקולד ליום הולדת

כך תהפכו עוגת שוקולד סטנדרטית לכזאת שכולם ידברו עליה

רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת שוקולד ליום הולדת
צילום: תומר אפלבאום
רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל

איך לוקחים את עוגת השוקולד הקלאסית, ה"פושטית", והופכים אותה לעוגה שכולם מדברים עליה? מסתבר שזה די משחק ילדים. מילוי של קרם וניל וציפוי של גנאש שוקולד חלב יהפכו את העוגה הזו למתנה האמיתית של יום ההולדת, שילדים ומבוגרים כאחד לא יוכלו להפסיק לאכול ממנה.

רכיבים

לעוגת השוקולד

  • 4 ביצים
  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר
  • 280 גרם (כוס וחצי) שמן
  • 30 גרם (3 כפות) קקאו מסונן
  • 15 גרם (שקית וחצי) אבקת אפיה
  • 2 כפיות נס קפה
  • 360 מ"ל (כוס וחצי) חלב /מים
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 385 גרם (2 ו 3/4 כוסות) קמח

לקרם וניל

  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 כפות אינסטנט וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 125 מ"ל (חצי כוס) חלב

לגנאש לציפוי

  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד חלב

לגנאש שוקולד מריר

  • (אופציונלי)
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מכלים)
  • 200 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה

העוגה: קערת מיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר 4-3 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.

מוסיפים את השמן בהדרגה, במהירות נמוכה.

מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים במהירות נמוכה, עד להיטמעות מוחלטת במסה.

מוסיפים את המים ותמצית הווניל וממשיכים לערבב במהירות נמוכה, עד לקבלת מסה אחידה וחלקה ללא גושים.

מוזגים את המסה לשתי תבניות סיליקון בקוטר 26, עד 3/4 גובה התבנית.

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח.

קרם הווניל: בקערת מיקסר מקציפים את כל הרכיבים עד לקבלת קרם יציב. תחילה מקציפים במהירות נמוכה כ-3 דקות ואז עוברים למהירות גבוהה לעוד 5 דקות, עד לקבלת קרם יציב.

הגנאש: בקערה שוקלים את השוקולד והשמנת.

מחממים במיקרו בפולסים של 30-20 שניות תוך כדי ערבוב.

ממיסים עד לקבלת תערובת חלקה.

הרכבת העוגה: לאחר צינון מוחלט של העוגות מחלצים אותן מתבניות הסיליקון ומיישרים מעט את חלקן העליון.

מורחים את קרם הווניל בין שתי שכבות העוגה ומקפיאים ל-3 שעות.

מצפים את העוגה בגנאש ומקשטים בסוכריות.

אם רוצים, אפשר לקשט את העוגה בזילופי גנאש שוקולד (ראו רשימת המרכיבים):

בקערה שוקלים את השוקולד והשמנת.

מחממים במיקרו בפולסים של 30-20 שניות תוך כדי ערבוב.

ממיסים עד לקבלת תערובת חלקה.

מניחים להתקררות מוחלטת במקרר למשך לילה.

מקציפים את הגנאש הקר במיקסר עם מטרפה, עד לקבלת קרם יציב.

מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על העוגה.

תגובות