מתכון

כנאפה תמרים וסירופ אניס

אחד הקינוחים האהובים עלי במטבח המקומי, מקבל שדרוג עם תמרים וסירופ אניסי במיוחד

עמוס שיאון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
כנאפה תמרים וג׳בני סירופ כוכב אניס
כנאפה תמרים וג׳בני סירופ כוכב אניסצילום: רמי שלוש
עמוס שיאון, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

התמרים מקבלים בת טעם נוספת כתוצאה משימוש בתבלינים ארומטיים ומוסיפים עוד ממד של מתיקות ונימוחות למילוי של הכנאפה, אחד הקינוחים החביבים  עלי ביותר מהמטבח המקומי.

רכיבים

לסירופ:

  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר
  • 1 כוס מים
  • 3 יחידות כוכב אניס

לכנאפה:

  • 250 גרם אטריות קדאיף מעורבבות בחמאה מומסת
  • 150 גרם תמרי מג'הול פרוסים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם גבינת ג'יבנה כבשים או מוצרלה
  • 100 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים גס

הוראות הכנה

מכינים את הסירופ:

מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ, מנמיכים להבה ומבשלים על סף רתיחה כ-10 דקות. מצננים היטב.

מכינים את הכנאפה:

מורחים כ-70 גרם חמאה במחבת, מסדרים מעל מחצית מכמות האטריות ודוחסים מעט. מפזרים את הגבינה והתמרים על הקדאיף (מומלץ להותיר שוליים של 1 ס”מ) ומכסים ביתרת הקדאיף.

מטגנים על להבה בינונית-נמוכה כ-5 דקות, ומדי פעם דוחסים בעדינות בעזרת תרווד. כשצבע התחתית זהוב, מעבירים את הכנאפה לצלחת. ממיסים במחבת את יתרת החמאה, מחזירים את הכנאפה על צידה השני ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה.

מעבירים לצלחת הגשה יוצקים סירופ בנדיבות ופיסטוקים קלויים קצוצים

תגובות