כנאפה תמרים וסירופ אניס - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כנאפה תמרים וסירופ אניס

אחד הקינוחים האהובים עלי במטבח המקומי, מקבל שדרוג עם תמרים וסירופ אניסי במיוחד

דרגת קושי: קל
כנאפה תמרים וג׳בני סירופ כוכב אניס
רמי שלוש

התמרים מקבלים בת טעם נוספת כתוצאה משימוש בתבלינים ארומטיים ומוסיפים עוד ממד של מתיקות ונימוחות למילוי של הכנאפה, אחד הקינוחים החביבים  עלי ביותר מהמטבח המקומי.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לסירופ:

400 גרם (2 כוסות) סוכר

1 כוס מים

3 יחידות כוכב אניס

לכנאפה:

250 גרם אטריות קדאיף מעורבבות בחמאה מומסת

150 גרם תמרי מג'הול פרוסים

100 גרם חמאה רכה

200 גרם גבינת ג'יבנה כבשים או מוצרלה

100 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים גס

 

הוראות הכנה

מכינים את הסירופ:

מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ, מנמיכים להבה ומבשלים על סף רתיחה כ-10 דקות. מצננים היטב.

מכינים את הכנאפה:

מורחים כ-70 גרם חמאה במחבת, מסדרים מעל מחצית מכמות האטריות ודוחסים מעט. מפזרים את הגבינה והתמרים על הקדאיף (מומלץ להותיר שוליים של 1 ס”מ) ומכסים ביתרת הקדאיף.

מטגנים על להבה בינונית-נמוכה כ-5 דקות, ומדי פעם דוחסים בעדינות בעזרת תרווד. כשצבע התחתית זהוב, מעבירים את הכנאפה לצלחת. ממיסים במחבת את יתרת החמאה, מחזירים את הכנאפה על צידה השני ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה.

מעבירים לצלחת הגשה יוצקים סירופ בנדיבות ופיסטוקים קלויים קצוצים

 

טיפים

למי שלא אוהב את טעמי האניס: אפשר בקלות להחליף את הכוכב בציפורן, זעפרן או בהל



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות