מתכון

פנקוטה שקדים ורימונים

קינוח מפתיע על פנה קוטה (או פנקוטה) רק עם תבלינים מקומיים

מור כהן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פנקוטה שקדים ורימונים של הרברט סמואל
פנקוטה שקדים ורימונים של הרברט סמואלצילום: מיכל רביבו
מור כהן, שף אורח
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

הקינוח הוא וריאציה על פנה קוטה, רק עם תבלינים ומרכיבים אופייניים לארץ: שקדים ורימונים. את הקינוח הזה אהבנו כל כך כי הוא קליל, רב מרקמים ונראה נפלא.

רכיבים

  • 1/2 ליטר חלב שקדים
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 5 תרמילי הל
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 כפית אבקת ג'לטין
  • 2 כוסות מיץ רימונים סחוט טרי
  • 2 כפיות קורנפלור מדולל במעט מים
  • 1 כף סוכר או לפי הטעם
  • גרגרי רימון
  • עלי נענע קטנים
  • פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים גס
  • מעט לימון

הוראות הכנה

פנקוטה:

בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב שקדים עם השקדים הפרוסים, הסוכר והתבלינים. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות עד שהשקדים מתרככים לחלוטין.
מוסיפים את הג'לטין ומביאים לרתיחה. מעבירים לבלנדר וטוחנים היטב (זהירות זה חם).
מסננים את התערובת שהתקבלה ויוצקים לתבניות סיליקון אישיות. מעבירים לקירור ל 4 שעות

סירופ רימונים:

בסיר קטן מביאים את הסירופ והסוכר לרתיחה.
מוסיפים את הקורנפלור המדולל ומביאים שוב לרתיחה.
מעבירים לקירור בצד.

להגשה:

מערבבים את גרגרי הרימון עם הפיסטוקים והנענע ומתבלים במעט לימון, לסלסה.
מחלצים את הפנקוטה מהתבניות לצלחות אישיות, יוצקים את הסירופ מעל ומפזרים את הסלסה של הרימונים ועשבי התיבול.

לקבלת טעם ייחודי, ניתן לטפטף מעט שמן זית פירותי מעודן.

תגובות