פנקוטה שקדים ורימונים - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פנקוטה שקדים ורימונים

קינוח מפתיע על פנה קוטה (או פנקוטה) רק עם תבלינים מקומיים

דרגת קושי: קל
פנקוטה שקדים ורימונים של הרברט סמואל
מיכל רביבו

הקינוח הוא וריאציה על פנה קוטה, רק עם תבלינים ומרכיבים אופייניים לארץ: שקדים ורימונים. את הקינוח הזה אהבנו כל כך כי הוא קליל, רב מרקמים ונראה נפלא.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 3

רכיבים

1/2 ליטר חלב שקדים

1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים

1/2 כוס סוכר

5 תרמילי הל

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

2 כפית אבקת ג'לטין

2 כוסות מיץ רימונים סחוט טרי

2 כפיות קורנפלור מדולל במעט מים

1 כף סוכר או לפי הטעם

גרגרי רימון

עלי נענע קטנים

פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים גס

מעט לימון

הוראות הכנה

פנקוטה:

בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב שקדים עם השקדים הפרוסים, הסוכר והתבלינים. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות עד שהשקדים מתרככים לחלוטין.
מוסיפים את הג'לטין ומביאים לרתיחה. מעבירים לבלנדר וטוחנים היטב (זהירות זה חם).
מסננים את התערובת שהתקבלה ויוצקים לתבניות סיליקון אישיות. מעבירים לקירור ל 4 שעות

סירופ רימונים:

בסיר קטן מביאים את הסירופ והסוכר לרתיחה.
מוסיפים את הקורנפלור המדולל ומביאים שוב לרתיחה.
מעבירים לקירור בצד.

להגשה:

מערבבים את גרגרי הרימון עם הפיסטוקים והנענע ומתבלים במעט לימון, לסלסה.
מחלצים את הפנקוטה מהתבניות לצלחות אישיות, יוצקים את הסירופ מעל ומפזרים את הסלסה של הרימונים ועשבי התיבול.

לקבלת טעם ייחודי, ניתן לטפטף מעט שמן זית פירותי מעודן.

 

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות