קינוח בחמש דקות ובלי אפייה: אצבעות שוקולד - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קינוח בחמש דקות ובלי אפייה: אצבעות שוקולד

כשהבית ריק ובא לכם משהו מתוק שיקצור מחמאות, אצבעות שוקולד זה המתכון עבורכם

תבנית מרובעת 20*20 דרגת קושי: קל
אצבעות שוקולד של קרן קדוש
דודו בכר

לפני מספר שבועות נתקעתי בפקקים ירושלמים מטורפים ביום גשום במיוחד, ונאלצתי לבקש מאימא מהגן לאסוף את בני. כשהגעתי לביתה לקחת את בני, היא שאלה אם אוכל לשמור על הילדים בזמן שהיא תיסע לקנות מצרכים להכנת עוגה שהתבקשה להכין לצופים. כשראיתי את המתכון שבידיה הבנתי שאין סיכוי שהיא תספיק לערוך קניות, לאפות ולקרר את העוגה בשעתיים. ביקשתי את רשותה, פתחתי את המקרר והמזווה, הוצאתי מצרכים והתחלתי לעבוד. רשימת המצאי כללה: קורנפלקס, שקדים, עוגיות חמאה, שוקולד לבן, תותים, חמוציות. ערבבתי חומרים לתחתית, טחנתי את התותים וסיננתי. חיממתי מעט עם שוקולד לבן במיקרו ויצקתי מעל. חמש דקות בדיוק של עבודה, שעה קירור, חיתוך והתוצאה מדהימה.

המארחת שהתלהבה מהמתכון הספיקה מאז להכין אותו מפסיפלורה ופעם נוספת ממנגו שמצאה בשוק. אני הקשתי עליכם במקצת ובחרתי להכניס אל המתכון אבקת פטל מיובש וחתיכות פטל מיובשות, שניתן לקנות בחנויות המתמחות באפייה, שמעניקים חמיצות נהדרת. לפני שאתם חוטפים עצבים - אם אין ברשותכם, ניתן להחליף בקליפות הדרים או בחמוציות. כדי לחסוך זמן במתכון השתמשתי גם במחית פרי שלא דורשת טחינה וסינון, אבל אם אין - תמיד ניתן למצוא פרי עסיסי במקרר (תותים זה נהדר) ולטחון. בקיצור זה בדיוק המתכון להפעיל בו את הדימיון. 

_

קרן קדוש היא שף קונדיטורית של קפה קדוש בירושלים

 

 

 

 

 

13תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לתחתית:

45 גרם פייטה או קורנפלקס שבור

15 גרם פטל מיובש (בהקפאה)

25 גרם שקדים פרוסים קלויים

35 גרם פירורי עוגיות חמאה

130 גרם שוקולד לבן מומס

לגנאש:

130 גרם מחית פטל

300 גרם שוקולד לבן

לקישוט:

אבקת פטל מיובש

הוראות הכנה

אצבעות שוקולד עם פטל
דודו בכר

הכנת התחתית:

מכניסים את כל החומרים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים.

מוציאים ומשטחים בתוך התבנית ומקררים היטב.

הכנת הגנאש:

ממיסים במיקרו שוקולד בפולסים קצרים, מחממים מעט את מחית הפטל ומערבבים היטב למסה חלקה.

יוצקים מעל התחתית ומכניסים להקפאה.

להגשה:

בעזרת מסננת מפזרים את אבקת הפטל חותכים לאצבעות ומגישים.

ניתן לשמור את האצבעות בהקפאה.

 

טיפים

כדי לחתוך את אצבעות השוקולד בקלות מחממים סכין בעזרת מים חמים ואז חותכים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות