מתכון

עוגיות שושנים כמו של סבתא

פריכות ונמסות בפה, עוגיות השושנים של סבתא קיבלו טיפול משופר במתכון של הנכדה - מאיה כהן, הקונדיטורית של ליזלוטה

מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגיות שושנים
עוגיות שושניםצילום: תומר אפלבאום
מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל

ככה סבתא שלי אהבה את המתכונים שלה: בלי משקל, הכל בחבילות שלמות - 1 חמאה, 1 שמנת,1 קמח וכיוצא בזה. לפי התורה שלה, אם מפרידים ביצים משתמשים גם בחלמון וגם בחלבון ככה שלא נתקעים עם שום דבר במטבח. "בסוף", היא היתה אומרת, "זה יוצא לא פחות טעים מהמתכונים שמודדים הכל לפי גרם". ככה זה סבתות.

בהרבה המתכונים של עוגיות שושנים הבצק הוא בצק פריך. כאן זה בצק חש"ק (עם חמאה במקום מרגרינה, גם לי יש את הגבולות שלי). התוצאה יותר נימוחה ואוורירית והכי חשוב הרבה יותר טעימה!

רכיבים

לבצק:

  • 350 גרם קמח תופח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 50-60 גרם אבקת סוכר (כחצי כוס)
  • קורט מלח
  • 3 חלמונים
  • 200 גרם שמנת חמוצה (גביע אחד)

למלית:

  • 3 חלבונים
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 80 גרם פודינג וניל (חבילה אחת)

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

במעבד מזון עם להב מתכת, מעבדים יחד קמח, אבקת אפייה, חמאה, אבקת סוכר ומלח, עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את החלמונים ושמנת חמוצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק.

מעבירים בצק לניילון נצמד, מעצבים לצורת מלבן ועוטפים בצורה הדוקה. מצננים במקרר עד שהבצק מתקשה (עדיף ללילה).

הכנת המלית:

מקציפים יחד חלבונים וסוכר במהירות איטית. מגבירים מהירות בהדרגה כשהסוכר נמס. מוסיפים פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף רך ודביק.

הרכבת העוגיות:

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח למלבן. מורחים רבע מהמלית ומגלגלים לגליל הדוק. מצננים במקרר את הגלילים המוכנים למשך שעה עד להתייצבות.

פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ. מסדרים באופן מרווח על תבנית עם נייר אפייה.

אופים ב-125 מעלות למשך של כ-30 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומעט מזהיבות.

לעוגיות שושנים קינמון:

מוסיפים למחצית מכמות המלית חצי כפית קינמון ומקפלים בעזרת מרית.

לעוגיות שושנים קקאו:

מחליפים 30 גרם קמח בקקאו.

עוגיות שושנים

תגובות