מתכון: סינבון כמו באמריקה

בין אם תקראו לזה שבלול קינמון או סינמון רול כמו באמריקה - אין ספק שלא תוכלו להפסיק לאכול את המאפים הנהדרים של מאיה כהן מקפה ליזלוטה

מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
סינמון רול

רכיבים

לבצק:

  • 300 גרם קמח
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 100 גרם חלב
  • 40 גרם מים
  • 1 ביצה
  • 40 גרם סוכר
  • 30 גרם חמאה
  • 5 גרם מלח
  • 1 ביצה טרופה למריחה על המאפים

למלית:

  • 80 גרם חמאה רכה מאד
  • 50 גרם סוכר חום כהה מעורבבים בחצי כפית קינמון

לזיגוג:

  • 1 כף גדושה שמנת חמוצה
  • כ-200 גרם אבקת סוכר

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

לשים את כל החומרים (למעט הביצה הטרופה)  יחד 10 דקות במהירות איטית. לשים עוד מספר דקות במהירות גבוהה, עד שהבצק חלק וגמיש. מעבירים את הבצק לכלי סגור או לקערה מכוסה בניילון.

מתפיחים לילה במקרר או 1-2 שעות בחוץ, עד להכפלת הנפח.

מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X40 ס"מ.

מורחים את החמאה על הבצק ומפזרים מעל את הסוכר עם הקינמון.

מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. פורסים ל-6 פרוסות ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מורחים את המאפים בביצה טרופה.

אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות, ומצננים (עשוי לקחת גם 25 דקות בחלק מהתנורים, שימו לב).

הכנת הזיגוג:

מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה לשמנת החמוצה ומערבבים לקבלת מרקם חלק וסמיך.
מורחים או מזלפים את הזיגוג על המאפים לאחר שהתקררו.

תגובות