מתכון: פנקייקים מושחתים כמו של מסעדת גורדוס

מחפשים קינוח מוגזם, מושחת והכי כיף לחלוקה? הכינו עכשיו מערום של פנקייקים שאי אפשר להתנגד לו בכלל

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
5 כוכבים
מערום פנקייק של מסעדת גורדוסצילום: שי בן אפרים

רכיבים

  • כוס ורבע כוסות קמח
  • 1 כף א. אפייה
  • 1 כף סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות שמן
  • פקק תמצית וניל

להגשה:

  • ממרחים: ריבת חלב, שוקולד, חמאת בוטנים וכל רוטב שאוהבים
  • בייגלה, שברי גליליות, אגוזים, פקאנים מסוכרים,
  • קצפת
  • , רוטב שוקולד, גלידה

הוראות הכנה

מערבבים בקערות נפרדות את החומרים היבשים והרטובים.

לאחר מכן, מוסיפים לאט את התערובת הרטובה אל תוך היבשה.

שופכים את הבלילה בזהירות אל המחבת, בעזרת כף, ויוצרים עיגולים.

מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

מסדרים את הפנקייקים בצורת מערום על צלחת, כאשר בין שכבה לשכבה,מוסיפים תוספות מתוקות לפי הטעם. ניתן לגוון ולהשתמש בממרחים- ריבת חלב, שוקולד, חמאת בוטנים ועוד.

מקשטים את הצלחת בתוספות מקוריות: שברי גליליות, אגוזים, פקאנים מסוכרים, מוסיפים מנת קצפת מעל הקינוח ומגישים חם, לצד גלידה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ