עוגת תפוזים של סבתא לחורף

לכבוד עונת התפוזים, הקונדיטורית מאיה כהן (מקפה ליזלוטה) נזכרת בעוגה האהובה של סבתה, שכל כולה אווריריות ומרקם של עננים

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת תפוזים של מאיה כהן
צילום: תומר אפלבאום
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

בחורף, כשיש תפוזים נפלאים זו עוגה שאני מכינה כמעט בכל שבוע. יש משהו מאוד ביתי בעוגה הזאת, שמזכיר את הילדות כשבאנו לבקר את סבתא ותמיד היא היתה שם והוגשה עם כוס תה או קפה. העוגה הזו מאוד רכה, יש שיקראו לה עוגה במרקם של עננים, לי היא תמיד מזכירה עוגת טורט אוורירית.

רכיבים

  • חמאה וקמח למריחה על התבנית
  • 6 ביצים מופרדות
  • קורט מלח
  • 300 גרם סוכר
  • 1 כפית מחית וניל או תמצית באיכות טובה
  • 180 מ"ל שמן קנולה
  • 250 מ"ל מיץ תפוזים
  • קליפה מגורדת מתפוז אחד
  • 1 חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם)
  • אבקת סוכר לקישוט ולפיזור מעל העוגה

הוראות הכנה

מרפדים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 26 בנייר אפייה. מורחים בחמאה ומקמחים. שומרים בהקפאה עד השימוש.

מקציפים במיקסר חלבונים, מלח ומחצית מכמות הסוכר. מתחילים במהירות איטית ומעלים מהירות בהדרגה רק כאשר הסוכר מתמוסס, עד לקבלת קצף יציב אך לא מאד נוקשה.

בקערה טורפים יחד חלמונים, את יתרת הסוכר, וניל, שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז. מוסיפים לתערובת החלמונים קמח תופח, טורפים רק עד שאחיד.

מקפלים בעדינות ובהדרגה את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים בעזרת מרית. נזהרים שלא לשבור את הקצף.

מעבירים לתבנית ואופים ב-170 מעלות כ-60-70 דקות. בודקים במרכז העוגה בעזרת קיסם ארוך, העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא יבש.

לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.

עוגת התפוזים של מאיה כהן

תגובות