עוגת תפוזים של סבתא לסוף החורף - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת תפוזים של סבתא לסוף החורף

רגע לפני סוף עונת התפוזים, הקונדיטורית מאיה כהן (מקפה ליזלוטה) נזכרת בעוגה האהובה של סבתה, שכל כולה אווריריות ומרקם של עננים

דרגת קושי: קל
עוגת תפוזים של מאיה כהן
תומר אפלבאום

בחורף, כשיש תפוזים נפלאים זו עוגה שאני מכינה כמעט בכל שבוע. יש משהו מאוד ביתי בעוגה הזאת, שמזכיר את הילדותכשבאנו לבקר את סבתא ותמיד היא היתה שם והוגשה עם כוס תה או קפה. העוגה הזו מאוד רכה, יש שיקראו לה עוגה במרקם של עננים, לי היא תמיד מזכירה עוגת טורט אוורירית.

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 3

רכיבים

חמאה וקמח למריחה על התבנית

6 ביצים מופרדות

קורט מלח

300 גרם סוכר

1 כפית מחית וניל או תמצית באיכות טובה

180 מ"ל שמן קנולה

250 מ"ל מיץ תפוזים

קליפה מגורדת מתפוז אחד

1 חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם)

אבקת סוכר לקישוט ולפיזור מעל העוגה

הוראות הכנה

מרפדים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 26 בנייר אפייה. מורחים בחמאה ומקמחים. שומרים בהקפאה עד השימוש.

מקציפים במיקסר חלבונים, מלח ומחצית מכמות הסוכר. מתחילים במהירות איטית ומעלים מהירות בהדרגה רק כאשר הסוכר מתמוסס, עד לקבלת קצף יציב אך לא מאד נוקשה.

בקערה טורפים יחד חלמונים, את יתרת הסוכר, וניל, שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז. מוסיפים לתערובת החלמונים קמח תופח, טורפים רק עד שאחיד.

מקפלים בעדינות ובהדרגה את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים בעזרת מרית. נזהרים שלא לשבור את הקצף.

מעבירים לתבנית ואופים ב-170 מעלות כ-60-70 דקות. בודקים במרכז העוגה בעזרת קיסם ארוך, העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא יבש.

לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.

עוגת התפוזים של מאיה כהן
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות