עוגת תותים של סבתא לסוף החורף - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת תותים של סבתא לסוף החורף

מכירים את העוגות האלה שהולכות עם כל פרי שמוצאים בעונה? אז לסבתא של הקונדיטורית מאיה כהן (מקפה ליזלוטה) היתה את העוגה הזאת. כעת זה הזמן לנצל את סוף עונת התותים לעוגה פשוטה שכיף לאכול ליד הקפה

דרגת קושי: קל
עוגת תותים של סבתא
תומר אפלבאום

מכירים את העוגה הזו שהולכת עם כל דבר? אז זה הסיפור של המתכון הזה. בכל עונה העוגה הזאת מקבלת קישוט של פרי אחר: בקיץ אלו היו משמשים בעונתם הקצרה עד מאוד, בחורף ובראשית האביב זה היה עם תותים או עם פירות יער וכך תמיד היה משהו מנחם וכל כך ביתי ליד הקפה או תה.

העוגה הזו די פשוטה ואני מאוד אוהבת לעשות אותה בימים חורפיים כקינוח שמזכיר לי את בית סבתא. נגמרה עונת התותים? אין בעיה, החליפו אותם בכל פרי אחר מלא עסיס שתאהבו - נקטרינות, אפרסקים, אגסים ומה לא.

8תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 4

רכיבים

4 ביצים

200 גרם (1 כוס) סוכר (+מעט סוכר לפיזור מעל הפירות)

200 גרם חמאה רכה מאד

כפית תמצית וניל

200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה

קורט מלח

280 גרם (2 כוסות) קמח תופח

פירות רכים לפי העונה: מישמישים, תותים, פטל, אפרסקים

אבקת סוכר לפיזור

הוראות הכנה

מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.

את החלבונים שמים בקערת המיקסר עם מחצית מכמות הסוכר (חצי כוס, 100 גרם) וקורט מלח. מניחים בצד לכמה דקות כדי שהסוכר יתחיל להתמוסס.

בינתיים שמים את החלמונים בקערה גדולה. מוסיפים את החמאה הרכה, הווניל והמחצית השנייה של הסוכר. מערבבים בעזרת מרית/לקקן עד למרקם אחיד.

מתחילים להקציף את החלבונים במהירות איטית, מגבירים מהירות בהדרגה עד ליצירת קצף יציב אבל לא נוקשה.

במקביל, מוסיפים לתערובת החלמונים את הקמח והשמנת לסרוגין ב-3 מנות. בכל הוספה מערבבים מעט כמעט עד למרקם אחיד (להימנע מערבוב יתר).

מקפלים את הקצף בעדינות אל תוך הבלילה.

מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה.

מסדרים מעל את הפירות (מישמשים חצויים, תותים חתוכים לרבעים, פטל שלם), ומפזרים מעט סוכר מעל כל פרי.

אופים ב-170 מעלות 40-45 דקות. זמן האפייה משתנה בהתאם לתנור וגודל התבנית, כדאי להתחיל לבדוק עם קיסם אחרי 30 דקות.

מצננים היטב, חותכים לריבועים ומפזרים מעל אבקת סוכר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות