עוגת שמן זית איטלקית, כבר טעמתם? - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת שמן זית איטלקית, כבר טעמתם?

בטוסקנה היא נחשבת כסיום מדויק לארוחה, אבל את עוגת שמן הזית האיטלקית טעמתי לראשונה דווקא בניו יורק. היופי שלה הוא בפשטותה

תבנית אינגליש קייק דרגת קושי: קל
עוגת שמן זית איטלקית
עמרי פולק

בעוגה הכל כך איטלקית הזאת נתקלתי דווקא בבית קפה ניו יורקי, בלואר איסט סייד. השילוב הממכר שהיא מציעה בין קראסט פריך לנימוחות רטובה בחלקה הפנימי, תפס אותי. כששבתי הביתה חיפשתי מתכון לעוגת שמן זית איטלקית ונוכחתי לגלות שזוהי אינה משימה פשוטה - ישנם אלפי מתכונים שונים, ברובם ההבדלים מינוריים: לעיתים היא מוכרת כעוגת שמן זית בלבד ובפעמים אחרות השמן שכל כך אופייני למטבח האיטלקי מלווה סוג של פרי (תפוזים, ענבים של תחילת הבציר ועוד).

האיטלקים מכינים את הוורסיות השונות של העוגה ברחבי ארץ המגף, אני מצאתי אותה בתפריטי מסעדות רבות בטוסקנה, מעין סיום קבוע לארוחה. הטעם הטוב ביותר והמורגש ביותר מתקבל תודות לשימוש בשמן זית בעל חומציות נמוכה (כתית מעולה), אל תחששו ממרקם נוזלי מדי של הבלילה - לאחר האפייה מתקבלת עוגה במידת הרטיבות המתאימה, שכן עוגה זאת באמת זורחת בפשטותה כשהיא אינה יבשה מדי.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

17תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 6

רכיבים

½ 1 כוסות קמח לבן

1 כוס סוכר

½ כפית סודה לשתייה

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

2 ביצים גדולות

¾ כוס חלב 3%

½ כוס שמן זית איכותי (לא בעל טעם מאד חזק)

2 כפיות גרידת לימון

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים היטב תבנית אינגליש קייק או מרפדים אותה בנייר אפייה.

מערבבים בקערה קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלב, שמן זית וגרידת לימון.

מוסיפים את תערובת החלב, שמן זית וגרידת לימון לקערה עם החומרים היבשים. מערבבים בעדינות רק עד שנוצרת בלילה אחידה ושופכים לתבנית.

אופים 55-45 דקות (תלוי בתנור שלכם, עדיף לא לאפות יותר מדי כי חלק מהקטע של העוגה זו הלחות שלה), עד שהעוגה תפוחה וזהובה, וקיסם שנועצים בה יוצא עם פירורים לחים.

עוגת שמן זית איטלקית
עמרי פולק


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות