עוגיות שיש נוטלה | נשיקות נוטלה - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עד 160 קלוריות עוגיות שיש נוטלה

איך אפשר לשלב נוטלה בעוגייה ועדיין לשמור על המשקל? הכירו את הפטנט לעוגיות שיש, עם 31 קלוריות ליחידה. מתכון מתוך הספר "עד 160 קלוריות"

31 קלוריות לעוגייה, 155 קלוריות למנה של 5 עוגיות, 40 עוגיות דרגת קושי: קל
נשיקות נוטלה
אפרת ליכטנשטט

ממרח נוטלה הוא אחד הממרחים הכי טעימים, אבל למרבה הצער הוא גם מכיל הכי הרבה קלוריות. אז איך אפשר ליהנות בכל זאת מהטעם הנפלא הזה? הפטנט הוא לשלב אותו בעוגיות מרנג (נשיקות) שהן דלות מאוד בקלוריות. כך מקבלים המון טעם נוטלה במחיר קלורי נמוך.

 

 

 

15תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 5

רכיבים

1/3 כוס (103 גרם) נוטלה

3 חלבונים בטמפרטורת החדר

 3/4 כפית חומץ

קורט מלח

3/4 כוס (150 גרם) סוכר דק

2 כפות (20 גרם) קמח

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-110 מעלות במצב טורבו.

מחממים את הנוטלה במיקרוגל (30-10 שניות, תלוי בעוצמת המיקרוגל) או בקערה מעל מים רותחים (בן מארי) עד שהממרח נוזלי למדי (בקיץ, או אם הממרח לא סמיך, אפשר לוותר על השלב הזה).

מקציפים במיקסר את החלבונים עם החומץ והמלח במהירות בינונית כדקה עד שמתחיל להיווצר קצף.

מוסיפים את הסוכר הדק בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף חזק אך גמיש. מנפים את הקמח לקערה ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית.

מוסיפים את הנוטלה לקצף ומערבבים מעט כך שייווצר קצף בדוגמת שיש.

מזלפים את העוגיות או מסדרים אותן בעזרת 2 כפיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים במשך שעתיים וחצי.

כשהעוגיות מתקררות משחררים אותן מנייר האפייה ומאחסנים בכלי אטום.  

 

טיפים

ההיגיון שמאחורי המתכון:

מכירים את המשפט מה שעולה מהר יורד מהר? זה העיקרון בהכנת מרנג. לא כדאי להקציף את המרנג במהירות גבוהה, אלא בינונית נמוכה, כדי שהסוכר יימס תוך כדי ההקצפה ויעטוף את בועיות האוויר הנוצרות ויחזק אותן. הרבה אנשים מעדיפים מאפים מתוקים פחות, הן בשל הרצון להפחית קלוריות והן בשל טעם אישי, אבל חשוב לדעת שאי-אפשר ליצור מרנג ללא סוכר והכמות המינימלית של סוכר בהכנת מרנג היא כ-50 גרם (רבע כוס) לכל חלבון (ביצה בגודל L). ככל שהמרנג מכיל יותר סוכר כך הוא יהיה נוקשה ויציב יותר. המרנג המושלם הוא כזה שהסוכר בו נמס כמעט לחלוטין וזוהי אחת הסיבות לכך שמומלץ להוסיף חומצה לחלבונים – הם מאיטים את קצב התפתחות הקצף ובכך מאפשרים לסוכר זמן רב יותר להימס.