קראמבל פירות הכי פשוט והכי טעים - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עד 160 קלוריות קראמבל פירות הכי פשוט והכי טעים

קראמבל פירות הוא העוגה הכי ידידותית, בריאה ולא משמינה שיש, ובנוסף על כל אלה היא גם מהירה מאוד להכנה. הרבה פירות ופירורי בצק מעל הכי פשוט והכי טעים. מתכון מתוך הספר "עד 160 קלוריות"

לתבנית בגודל 20X30 ס"מ דרגת קושי: קל
קראמבל פירות
אפרת ליכטנשטט
5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 2

רכיבים

לפירורי בצק פריך:

1/2 כוס סוכר (100 גרם), 387 קלוריות

3/4 כוס (94  גרם) קמח, 341 קלוריות

½ חבילה (50 גרם) חמאה קרה, 367 קלוריות

לתערובת פירות (אפשר להשתמש בפירות אחרים שאוהבים):

1/2 7 כוסות (כ-825 גרם, כ-7 תפוחים) של תפוחים ירוקים (גרני סמית) מקולפים, נקיים מליבות וחתוכים לקוביות, 398 קלוריות

3 כפות (36 גרם) סוכר, 144 קלוריות

1 אריזה (300 גרם, 1/2 2 כוסות) של פטל או פירות יער, 171 קלוריות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

הכנת הפירורים:

מערבבים את הקמח והסוכר במעבד המזון. מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים.

במידת הצורך, מוסיפים 2-1 כפות חלב מהמקרר.

אפשר גם להבליע את החמאה בתערובת הקמח והסוכר בעזרת כף או מזלג עד שמתקבלים פירורים. שומרים במקפיא עד השימוש.

האפייה:

מסדרים את הפירות ישירות על תבנית האפייה (אין צורך לשמן) ומפזרים עליהם את הסוכר. מפזרים מעל את הפירורים (לא מהדקים) ואופים 60-40 דקות (זמן האפייה מתקצר ככל שהפירות רכים יותר), או עד שנוזלי הפירות מבעבעים ופירורי החמאה מזהיבים.

טיפים

12 מנות, 151 קלוריות למנה של 2 כפות

ההיגיון שמאחורי המתכון:

בכל העוגות חשוב לשמור על יחס נכון בין המרכיבים השונים ולא להפחית מהסוכר בלי לשנות את כמות הביצים והקמח. אבל בקראמבל אפשר לשנות מה שרוצים: אפשר לערבב את הפירות בלי סוכר, אפשר להוסיף עוד פירות, ואפשר להפחית את כמות פירורי החמאה כדי שהעוגה  תכיל יותר פירות ופחות בצק.