קנלה בסגנון בורדו - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קנלה בסגנון בורדו

בין עוגייה לעוגה קטנה, הקנלה הוא הקינוח המזוהה עם הפטיסרי של אזור בורדו. הוא פשוט וקל להכנה, אם רק תשיגו תבניות מתאימות

דרגת קושי: קל
קנלה דה בורדו
קרן קדוש

העוגות הקטנות של אזור בורדו עשויות לבלבל. הן יכולות להזכיר מאפין פשוט או עוגה קטנה שנשכחה כמה שניות יותר מדי בתנור ובגלל אלו, עלולים לא מעט חובבי מתוקים לדלג עליהן וחבל. טעמן הוונילי-קרמלי ועדין והשיזוף החיצוני שיוצר מעין קרום מסתיר בחובו לב רך וטעים.

ההכנה של הקנלה פשוטה ביותר ועשויה להזכיר לכם בלילה של פנקייק, אבל חשוב להיצמד להוראות (וכן להשאיר ל-24 שעות במקרר זו המלצה חמה), אבל חשוב מכל - נסו להשיג את תבניות הנחושת שנועדו בצורתן למראה האופייני לקנלה וגם העניקו לעוגות הללו את שמן, הן אלה שיעניקו בסוף את המראה הנחשק ובעיקר את הצבע והמרקם.

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1/2 ליטר חלב

מקל וניל חצוי לאורכו

225 גרם סוכר

ביצה

2 חלמונים

50 מ"ל רום כהה

130 גרם קמח מנופה

2 גרם מלח

חמאה ממומסת

הוראות הכנה

מנקים את תוכן מקל הווניל לתוך החלב ויחד מחממים אותם למיצוי טעמים ומקררים, מוציאים את מקל הווניל.

מערבבים חלמונים, סוכר וקמח, מוסיפים את הביצים והרום ומערבבים היטב עד שאין גושים.

מסננים את התערובת ומכניסים לקירור ל- 24 שעות.

בבוקר מסננים שנית את התערובת.

משמנים את התבניות בעזרת חמאה רכה.

יוצקים את הבלילה (הנוזלית לא לפחד) לתוך התבניות, עד שנשאר 1 ס"מ ריק.

מחחמים תנור ל- 220 מעלות ואופים 12 דקות. בסופן מנמיחים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 40 דקות נוספות.

מוציאים מהתנור מחכים כ- 2 דקות ומשחררים מהתבנית.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות