שיעור באפייה

איך מכינים קוגלהוף קלאסי?

סוף סוף תעשו שימוש ראוי בתבנית הקוגלהוף שלכם והפעם בשביל עוגת המקור - עוגת שמרים בחושה שהולכת נהדר עם קפה

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרן קדוש
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
קוגלהוף

רכיבים

לעוגה:

  • 25 גרם שמרים טריים
  • 225 מ"ל חלב
  • 3 חלמונים
  • 315 גרם קמח
  • 65 גרם סוכר
  • גרידת לימון מ- 1 לימון
  • 75 גרם חמאה רכה
  • קורט מלח
  • 120 גרם צימוקים (שהושרו לילה קודם ברום)

לציפוי: 

  • 60 גרם שקדים פרוסים
  • 15 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר

לסירופ סוכר:

  • 80 גרם סוכר
  • 80 גרם מים
  • 2 כפות רום

הוראות הכנה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה יוצקים את הנוזלים ואחר כך שמרים ומערבבים מעט. 

מוסיפים קמח וסוכר עם גרידת לימון ולשים במהירות בינונית כ- 5 דקות.

מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש 4 דקות עד לספיגה מלאה שלה, מסננים את הצימוקים מהרום ומוסיפים לקערת המיקסר.

לשים במהירות נמוכה, לבסוף מוסיפים את המלח ולשים לדקה נוספת.

שימו לב: התערובת שמתקבלת היא תערובת נוזלית מאוד.

מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה ללילה במקרר.

למחרת משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים שקדים והופכים את התבנית.

נוטלים את הבצק, הופכים אותו על משטח מקומח, יוצרים נקניק ומכניסים לתבנית, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי ולאחר מכן אופים בתנור שחומם ל- 170 מעלות כ- 35-40 דקות.

הכנת סירופ הסוכר:

בסיר קטן מחממים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה, מחכים 2 דקות נוספות, מורידים מהאש ושופכים פנימה את הרום.


מוציאים את העוגה מהתנור, מחכים 2 דקות הופכים אותה על צלחת, מברישים בסירופ, מחכים שהעוגה תתקרר ואז מברישים בחמאה ומפזרים מעל סוכר.

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות