מתכון מתכון

גלידה מטוגנת

ללקק גלידה ככה סתם משעמם אתכם? הכירו את הקינוח הקיצי הכי מושחת שיש

אבי זינגר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אבי זינגר
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
גלידה מטוגנת

רכיבים

  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן צמחי
  • 2 חלמוני ביצה מעט מוקצפים
  • 3/4 כוס בירה לא מוגזת (יש להשאיר את הבירה פתוחה זמן מה לפני השימוש)
  • 8 כדורי גלידה בטעם האהוב
  • 2 כוסות של שברי קורנפלקס
  • 1 ליטר שמן בוטנים
  • 2 חלבוני ביצה

הוראות הכנה

יום לפני הכנת המתכון יש להכין את התערובת - לערבב את הקמח, הסוכר, המלח, השמן וחלמוני הביצה בקערה.

לאחר ערבוב כל המרכיבים יש להוסיף את הבירה בהדרגה תוך כדי ערבוב, ולאחר מכן לאכסן מכוסה במקרר למשך הלילה.

עדיין יום לפני ההכנה - מצפים את כדורי הגלידה בשברי הקורנפלקס. לאחר שכל כדורי הגלידה מצופים היטב, יש להניח אותם מכוסים בחלק הקר ביותר במקפיא למשך הלילה.

זמן קצר לפני ההגשה יש לחמם את שמן הבוטנים בסיר או בצ'יפסר ל-190 מעלות (טיגון עמוק).

מקציפים את החלבונים ומכניסים לתערובת שהכנו יום לפני, בתנועות קיפול.

לוקחים את כדורי הגלידה המצופים בקורנפלקס ומצפים אותם בשכבה עבה ואחידה של התערובת, ומטגנים אותם עד להזהבה.

יש לטגן 3-2 כדורי גלידה בכל פעם.

מוציאים את הכדורים באמצעות כף מחוררת כדי להיפטר משאריות שמן, ומניחים בצלחת הגשה עם נייר סופג.

מומלץ להגיש על רוטב (פאדג', שוקולד, מייפל, תות).

תגובות