גלידה מטוגנת - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון גלידה מטוגנת

ללקק גלידה ככה סתם משעמם אתכם? הכירו את הקינוח הקיצי הכי מושחת שיש

דרגת קושי: קל
גלידה מטוגנת
אייל טואג
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 כוס קמח רגיל

1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כף שמן צמחי
2 חלמוני ביצה מעט מוקצפים

3/4 כוס בירה לא מוגזת (יש להשאיר את הבירה פתוחה זמן מה לפני השימוש)

8 כדורי גלידה בטעם האהוב
2 כוסות של שברי קורנפלקס
1 ליטר שמן בוטנים
2 חלבוני ביצה

הוראות הכנה

יום לפני הכנת המתכון יש להכין את התערובת - לערבב את הקמח, הסוכר, המלח, השמן וחלמוני הביצה בקערה.

לאחר ערבוב כל המרכיבים יש להוסיף את הבירה בהדרגה תוך כדי ערבוב, ולאחר מכן לאכסן מכוסה במקרר למשך הלילה.

עדיין יום לפני ההכנה - מצפים את כדורי הגלידה בשברי הקורנפלקס. לאחר שכל כדורי הגלידה מצופים היטב, יש להניח אותם מכוסים בחלק הקר ביותר במקפיא למשך הלילה.

זמן קצר לפני ההגשה יש לחמם את שמן הבוטנים בסיר או בצ'יפסר ל-190 מעלות (טיגון עמוק).

מקציפים את החלבונים ומכניסים לתערובת שהכנו יום לפני, בתנועות קיפול.

לוקחים את כדורי הגלידה המצופים בקורנפלקס ומצפים אותם בשכבה עבה ואחידה של התערובת, ומטגנים אותם עד להזהבה.

יש לטגן 3-2 כדורי גלידה בכל פעם.

מוציאים את הכדורים באמצעות כף מחוררת כדי להיפטר משאריות שמן, ומניחים בצלחת הגשה עם נייר סופג.

מומלץ להגיש על רוטב (פאדג', שוקולד, מייפל, תות).

טיפים

חשוב להקפיד על שלושה דברים חשובים בעת הכנת הגלידה המטוגנת: כדורי הגלידה צריכים להיות קפואים לגמרי, יש לכסות אותם באופן מוחלט בפתיתי קורנפלקס, והכי חשוב - לצפות את הכדורים בשכבה עבה ואחידה של התערובת, כדי להימנע מדליפות גלידה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות